2423423

Un instrument software, pentru backup-ul sistemului de operare Windows, trebuie să fie în arsenalul fiecărui iubitor de experimente, la schimbarea setărilor de sistem, testarea unui nou software, sau pur și simplu pentru protejarea documentelor sau aplicațiilor în caz de o ștergere accidentală.

O soluție în acest caz ar fi aplicația EaseUS Todo Backup. Aceasta, pe lângă faptul că dispune de o versiune gratuită, are și o interfață intuitivă, cu care se va descurca chiar și un utilizator fără experiență.

EaseUS Todo Backup: versiunile cu plată și cea gratuită

EaseUS Todo Backup 9.1 este disponibilă în trei versiuni:

  • Free – cu un set de funcții de bază;
  • Home – versiunea cu plată care include funcții ce nu sunt incluse în versiunea Free, cum ar fi crearea copiei de rezerva a clientului de e-mail Microsoft Outlook, posibilitatea de a exclude anumite fișiere din copiile de rezervă, salvarea backup-urilor pe un server FTP, precum și suportul tehnic gratuit;
  • Workstation – versiunea care este destinată mediului corporativ. În comparație cu celelalte două versiuni, aceasta are cel mai bogat set de funcții, cu cea mai mare viteză de creare a backup-urilor și procesul de restabilire.

1

Din cele trei produse EaseUS Todo Backup, majoritatea utilizatorilor vor alege primele două versiuni. Dacă funcționalitatea versiunii „Home” nu este critică pentru voi, atunci reiese că toate instrumentele necesare, pentru reanimarea Windows-ului și/sau a datelor, sunt disponibile în versiunea gratuită a EaseUS Todo Backup.

Descărcarea, instalarea și lansarea EaseUS Todo Backup Free

Pe site-ul oficial al dezvoltatorului alegem versiunea necesară (Todo Backup Home și Todo Backup Workstation sunt disponibile gratuit pentru o perioadă de testare de 30 de zile), după care apăsam pe butonul Download, sau în cazul celorlalte două versiuni – Free Trial.

3

Pentru a descărca EaseUS Todo Backup Free este nevoie de a indica o adresa de e-mail. În cazul în care se pune bifa de mai jos, pe adresa de e-mail indicată vor veni diverse noutăți de la producătorului softului.

4

Apoi, va fi disponibilă adresa de descărcare a produsului.

11

Procesul de instalare este unul standard, nu cred că cineva va întâlni dificultăți.

Analizăm funcționalitatea

Interfața aplicației EASEUS Todo Backup este simplă: toate funcțiile software sunt evidențiate prin butoane mari care se află pe bara de sus. Fiecare funcție conține o fereastra cu setări.

Să vedem ce propune versiunea aplicației EaseUS Todo Backup Free.

1

Disk/Partition Backup – este o funcționalitate care vă permite să creați copii de rezervă a partițiilor.

2

File Backup – funcție pentru copierea anumitor mape și fișiere individuale, în formatul unor copii de rezervă comprimate.

3

System Backup – copie de rezervă a partiției de sistem.

4

Smart backup – așa-numitul backup inteligent, cu minimum de setări și pași. Aici lipsește posibilitatea de a adaugă descrierea și numele copiei de rezervă, lipsește stabilirea nivelului de compresie, etc.

5

Clone – o funcție de clonare a discului și a partițiilor, inclusiv clonarea HDD pe SSD.

6

În meniul „Tools” vom găsi un set de utilite.

7

Acestea sunt:

  • Check Image  o utilită care verifică integritatea backup-urilor;
  • Create Emergency Disk – posibilitatea de a crea boot media EaseUS Todo Backup, pentru reanimarea Windows-ului care nu pornește;
  • Wipe Data – instrument pentru ștergerea completă a informațiilor de pe disc;
  • iSCSI Initiator – un utilitar pentru conectarea și configurarea dispozitivelor ISCSI;
  • Enable PreOS – modul pre-boot pentru restabilirea sistemului;
  • Mount/Unmount  un instrument pentru conectarea unei copii de rezervă care poate fi văzută în sistem ca o partiție separată.

Interfața soluției Todo Backup permite utilizarea rapidă a programului chiar și de către utilizatorii mai putin experimentați. În ceea ce privește funcționalitatea, atunci, de fapt, în versiunea EaseUS Todo Backup Free noi primim unele funcții care sunt oferite de alți producători doar contra plată.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.