BitDefender oferă un instrument gratuit de protecţie împotriva ameninţărilor de tip autorun, care răspândesc malware prin intermediul dispozitivelor USB. BitDefender USB Immunizer protejează împotriva unor ameninţări ca Trojan.AutorunInf, viermele Conficker (Win32.Worm.Downadup), Worm.Autorun.VHD sau temutul Stuxnet, cei mai cunoscuţi membri ai familiei de malware de tip autorun.

În ultimii ani, funcția autorun a fost vulnerabilitatea numărul unu în peisajul amenințărilor informatice din România, dispozitivele USB fiind una din sursele principale de infecţie ale calculatoarelor. Din a doua jumătate a anului 2009, Trojan.AutorunINF ocupă un loc fruntaş în topul celor mai răspândite ameninţări, atât pe plan internaţional, cât şi local, în timp ce alţi doi reprezentanţi ai acestei familii, Worm.Autorun.VHG şi Trojan.Autorun.AET, se regăsesc constant în top 10 al celor mai răspândite ameninţări”, a declarat Cătălin Coşoi, Head of Online Threats al BitDefender. „USB Immunizer este un răspuns la această problemă cu care se confruntă tot mai mulţi utilizatori din România care îşi transferă documentele cu ajutorul stick-urilor USB sau a cardurilor SD”, a continuat acesta.

BitDefender USB Immunizer protejează dispozitivele periferice de stocare împotriva eventualelor infecţii. Chiar dacă acestea au fost conectate la un calculator compromis, malware-ul nu va putea să-şi creeze fişierul autorun.inf, ceea ce înseamnă că va fi împiedicat să se auto-execute.

Tabloul de comandă al BitDefender USB Immunizer permite utilizatorilor să aleagă între activarea şi dezactivarea funcţiei autorun pentru toate dispozitivele periferice (cu excepţia celor de tip CD/DVD-ROM). Pentru aceia care folosesc des astfel de dispozitive, dezactivarea funcţiei Autorun îi poate salva de la infectarea calculatorului.

BitDefender USB Immunizer este disponibil gratuit în laboratorul BitDefender.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.