Redmi Note 9S este un nou model de buget de la producătorul chinez, care ar trebui să înlocuiască liderul anterior al segmentului, Redmi Note 8 Pro. Note 9S ar trebui să concureze mai mult cu Redmi Note 8, iar din cauza că alte modele ale seriei nu au fost încă scoase la vânzare, acesta va fi comparat cu Note 8 Pro.

Design

Redmi Note 9 Pro a primit un panou din sticlă în spate, fara zig-zag-uri, valuri sau gradiente, doar o suprafață neteda a sticlei temperate. Din păcate fără husa va fi dificil de mentinut acel luciu impecabil: suprafața se acoperită rapid cu amprente.

Din fericire, producătorul a lăsat o husa din silicon transparent, dar și a lipit, din start, pelicula pe ecran.

În cutie, ca de obicei există o cheiță pentru extragerea cartelei SIM și cardul de memorie, documentație, cablul Type-C și sursa de alimentare. Aceasta are o putere de 22,5 wați, ceea ce este oarecum ilogic: smartphone-ul în sine acceptă încărcare rapidă cu doar 18 wați, deci pentru ce o unitate mai „puternică”?

Camera frontală este chiar pe ecran – elegant, la modă,  arată mai bine decât o „picătură”, dar problemele sunt aceleași: majoritatea jocurilor decupează pur și simplu banda superioară a ecranului, deci e o mică reducere a zonei de lucru. Dacă „gaura” din ecran deranjează sau distrage atenția, o puteți ascunde, cu o bandă neagră.

Fețele laterale sunt din plastic, dar acest lucru nu afectează senzația generală a smartphone-ului: datorită panoului din spate din sticlă, al asamblării excelente și al absenței complete a eventualelor scârțâituri, dispozitivul se simte mai scump decât costă.

Ecranul

Ecranul imens IPS cu rezoluție FullHD+, cu un raport de aspect de 20:9 nu este nici mai bun, nici mai rău decât cel al predecesorului său. Asta nu înseamnă că este superb sau dezgustător – este un ecran normal pentru un smartphone de buget. Rata de actualizare este standard – 60 Hz. Trecerea la el, să zicem, de la Realme 6 cu 90Hzl, este puțin dureros, dar pentru cei care nu au cunoscut farmecele a 90 de hertzi, nu va exista disconfort. Culorile sunt luminoase, bogate, unghiuri de vizualizare decente – în general, totul este așa cum trebuie, dar nimic mai mult.

Redmi Note 9S rulează Android 10 si shell-ul MIUI 11.

Problema Redmi este la fel de veche ca lumea (sau mai bine zis, ca Xiaomi) – din start, interfata ruleaza cu probleme. Periodic frânează acolo unde nu ar trebui, dar cunoscând istoricul companiei, acest lucru va fi corectat în următoarele actualizări. Cei care stau de mult timp pe Xiaomi sunt familiarizați cu această problemă, dar utilizatorii noi pot fi puțin dezamăgiți dacă observă chiar și aceste microlaguri.

Redmi Note 9S baterie și performanță 

Probabil principala caracteristică a acestui dispozitiv este cel mai recent procesor Snapdragon 720G. Pentru un model de buget de 200 dolari este foarte fain. Jocul ShadowGun Legends se lansează se execută la setari grafice ultra și în medie oferă 41FPS. Jocurile mai simple, inclusiv PUBG-ul încă popular nici vorbă – procesorul le rulează fără probleme cu orice setări.

Problema este că dispozitivul se încălzeste destulde bine, în special partea din față. Desigur, 46 de grade nu este critic, dar si nu foarte confortabil. Partea din spate in regiunea camerei se încălzește până la 43 de grade.

Capacitatea bateriei Note 9S este de 5000mAh. Pentru majoritatea oamenilor, este probabil suficient pentru o zi sau două, dar si utilizatorii mai activi puțin probabil că vor căuta incărcătorul mai devreme decât seara. Dar iata incarcatorul „slab” de 18W întristează: în jumătate de oră dispozitivul sa încărcat doar cu 30%, iar încărcarea până la 100% a durat mai mult de două ore.

De fapt, acest lucru nu este atât de important, pentru că majoritatea utilizatorilor încarcă smartphone-ul noaptea.

Dispozitivul este disponibil în două versiuni: 4/64 și 6/128 GB. Prima versiune în acest moment va fi suficientă majoritatea necesităților, iar muzica, fotografiile și videoclipurile pot fi stocate pe un card de memorie, dar în 2020 se poate spune deja că 4 GB de RAM este minimul necesar pentru a utiliza confortabil in smartphone.

Camera

Versiunea precedenta a devenit celebră datorită celei mai bune camere printre modelele concurente, capabil să concureze chiar și cu unele modele de top. Modulul principal a primit o rezoluție de 48 de megapixeli.

Camera frontală este de 16 megapixeli.

În condiții de lumină scăzută, Note 9S nu este atăt de bun precum rivalii din test.

În general Redmi Note 9S este destul de bun la fotografiat, cei care caută un dispozitiv pentru jocuri cu bani puțini este puțin probabil să plângă pe fotografiile realizate cu acesta.

Detalii

Redmi Note 9S prezintă o serie de avantaje și dezavantaje care sunt caracteristice seriei Redmi aproape în întreaga istorie a existenței sale.

În special, smartphone-ul a păstrat portul infraroșu, mufa pentru căști și singurul difuzor care sună suficient de tare pentru a nu rata un apel, dar nu suficient de curat pentru a vă bucura ascultînd muzică prin intermediul acestuia.

În plus, dispozitivul este „în mod tradițional” lipsit de modulul NFC atât de popular în vremea noastră – ceea ce, de fapt, indică faptul că nu a devenit succesorul direct al Redmi Note 8 Pro și este una dintre versiunile mai ieftine din seria a noua.

Lipsa încărcării rapide nu este critică din cauza prezenței unei baterii incăpatoare, iar greutatea dispozitivului este de 208 de grame.

Ei bine, o veste excelentă pentru utilizatorii a două cartele SIM: în Note 9S există o tavă pentru două cartele SIM și un card de memorie.

O altă caracteristică a acestui model este scanerul de amprente, situat pe partea laterală a smartphone-ului, în butonul de pornire. Funcționează clar și rapid – cu siguranță mult mai repede decât scanerele sub-ecran din dispozitivele acestui segment de preț.

Rezumat

Redmi Note 9S este un smartphone echilibrat care se potrivește pentru majoritatea utilizatorilor. Are o cameră bună pentru prețul său, un design solid, un procesor puternic, un volum de memorie internă suficient cu capacitate de extindere și o greutate acceptabilă. Totuși, lipsa unui modul NFC îi poate opri pe mulți ca sa procure acest smartphone, insa o sa-l astepte pe „fratele mai  mare”, care va costa mai mult, dar va avea in complect functiile dorite.

Puteti gasi modele date chiar si in Moldova:

https://xiaomistore.md/

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.