iOS este un sistem de operare stabil, iar probleme care ar putea duce la pierderi de informații pot apărea rar. În majoritatea cazurilor utilizatorii singuri își crează probleme, eliminând accidental informații importante, cum ar fi contacte valoroase și fotografii. În astfel de cazuri, asociate cu ștergerea accidentală a datelor de pe iPhone, iPad sau iPod Touch, în ajutor ne vine aplicația Wondershare Dr.Fone for iOS.

Ce este Dr.Fone for iOS?

Dr.Fone for iOS este o aplicație pentru Windows și Mac, care permite recuperarea, în trei pași simpli, aproape la orice informație ștearsă de pe un dispozitiv mobil cu iOS. Mai mult decât atât, sunt supuse recuperării datele eliminate de mult timp. Acest instrument uimește nu numai prin capacitățile sale, dar și prin simplitatea utilizării.

Lansarea aplicației

Lansați Dr.Fone pe computer și apoi conectați iPhone-ul, iPad-ul sau iPod touch, prin cablul USB. Dispozitivul ar trebui să fie recunoscut destul de rapid.

În prima fereastra Dr.Fone alegem modulul „Recover from iOS Device”.

Interfața

În fereastra de pornire a Dr.Fone for iOS, utilizatorul are acces la 3 opțiuni responsabile pentru restaurarea informațiilor: de pe dispozitivul iOS, din copiile de rezervă iTunes, sau  de pe iCloud.

În fiecare filă, pentru utilizator sunt disponibili doar câțiva parametri și butonul de scanare. Mai jos vedeți cea mai utilizata funcție, și anume, restaurarea informațiilor șterse de pe dispozitivul iOS.

Pe ecranul acestei secțiuni, utilizatorul trebuie să facă o alegere, bifând tipul de informații șterse accidental, pe care Dr.Fone trebuie să le găsească. Odată ce alegerea este făcută, accesăm butonul Start Scan. Totul este atât de simplu. În mod similar, funcționează și celelalte opțiuni ale Dr.Fone.

După cum probabil ați observat, Dr.Fone for iOS poate recupera mai multe tipuri de fișiere: 

 • Mesaje și atașamente
 • Contacte
 • Istoricul apelurilor
 • Evenimente din calendar
 • Note și atașamente
 • Marcaje Safari 
 • Mesaje și atașamente WhatsApp
 • Mesaje și atașamente Viber
 • Fotografii
 • Înregistrări vocale
 • Voicemail
 • Video
 • Documente

Dacă ați ales opțiunea de scanare totală, atunci softul va face o scanare a tuturor fișierelor, după care îi oferă utilizatorului o listă detaliată a fișierelor restabilite. Scanarea durează de obicei doar câteva minute, în funcție de numărul de fișiere găsite și memoria pe care o are dispozitivul.

Într-un mod similar, puteți restabili informațiile de care aveți nevoie din copiile de rezervă iTunes. Pur și simplu conectați iPhone-ul, iPad-ul sau iPod Touch la computer și accesați Recover from iTunes Backup File. Programul singur găsește toate copiile de rezervă stocate pe computer, permițându-vă să restabiliți informațiile necesare direct pe dispozitiv. Această funcție lucrează și cu copiile de siguranță „transferate” de la alte computere.

În secțiunea Recover from iCloud Backup File va apărea lista cu cele mai recente copii de rezervă ale dispozitivului din „cloud” – acestea pot fi sortate după dată, dimensiuni și versiuni iOS.

Verdictul

Nimeni nu este imun față de ștergerea accidentală a fișierelor sau a informațiilor necesare. Aceasta se poate întâmpla oricui, fie că gadgetul a ajuns pe mâinile copilului, fie că utilizatorul a șters accidental ceva important. De aceea, Dr.Fone for iOS este un instrument unic care ar trebui să fie în arsenalul fiecărui proprietar de dispozitive mobile Apple. Cu un set de funcții utile, interfață intuitivă și plăcută, Dr.Fone for iOS este una din puținele aplicații de acest gen care poate fi foarte utilă în momentele când crezi că nu mai este posibil de recuperat ceva.

Wondershare Dr.Fone for iOS poate fi testată gratuit, iar versiunea completă a aplicației, pentru un utilizator, costă 69,95 de dolari (licență pe viață), sau 59.95 de dolari (licență pentru un an).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.