7Cumpărând o tabletă, trebuie să se ia în considerație mai multe caracteristici: numărul de nuclee, dimensiune RAM, testul de performanță, timpul funcționării fără încărcare, dimensiunea ecranului…

Ca regulă, noi percepem dimensiunea numai ca ”mare” și ”mică”. Dar fiecare centimetru este important.

Diagonala 7 inch

Diagonala acestor tablete – este aproximativ de 18 cm. Raportul părților: 10 la 16.

 • Așa dispozitive sunt utile pentru cei, ce nu stau pe loc, în același timp, doresc să fie în contact permanent. Mini-tableta cântărește câteva sute de grame și încape cu ușurință într-o poșetă sau chiar buzunar.
 • Tableta cu diagonala de 7 inch va plăcea iubitorilor de jocuri. Se încadrează perfect în mână, iar degetul mare ajunge orice parte a ecranului.
 • Este confortabilă pentru a privi filme. Imaginea, desigur, este mică, dar cadrul se întinde pe tot ecranul.
 • Dar!! Dacă dvs. doriți să lucrați cu imaginile, să redactați poze, să creați machete cu o mulțime de detalii, atunci un ecran cu așa dimensiune nu va fi suficient. Va fi greu să examinați elementele mici.
 • Dacă dvs. aveți de tapat permanent text, atunci o așa tabletă nu este potrivită:  chiar dacă dispozitivul are 10-atingeri, dvs. nu veți putea tapa text cu 2 mâini. Nu este destul spațiu pe ecran pentru ambele mâini.

8Diagonala 8 inch

Așa tablete tot nu sunt prea mari și cântăresc puțin. Dar ecranul este un pic mai întins, deci, imaginea este afișată diferit decât la tabletele de 7 inch. Raportul părților: 3 la 4. Lungimea diagonalei la măsurarea obișnuită – aproximativ 20 cm.

 • Este ușor de citit – formatul ecranului amintește de  o ediție imprimată.
 • Jucatul este la fel de confortabil, ca și la tableta de 7 inch. Mai mult decât atât, nu numai adulților, dar și copiilor – această tabletă este ușor de ținut în mâini.
 • Dar!  Iubitorii de filme ar trebui să știe, că la vizionarea filmelor, în partea de sus și jos a ecranului vor apărea bare de culoare neagră. Dacă veți întinde cadrul după înălțime, atunci barele vor apărea pe părțile laterale ale ecranului.
 • Ca și la tabletele de 7 inch, imprimarea și prelucrarea imaginilor la fel este incomodă.

97Diagonala 9.7 inch

Raportul părților – 3 la 4 (ca și la tabletele de 8 inch). Diagonala – aproximativ 25 cm.

 • Un ecran bun al formatului dat va permite vizualizarea celor mai mici detalii ale unei imagini.
 • Taparea textului cu ajutorul touchscreen-ului se poate efectua cu 2 mâini. Încheietura mâinilor se încadrează perfect în zona bine determinată.
 • Toate documentele de birou pot fi ușor vizualizate, se lucrează cu ele la fel de confortabil ca și la calculatorul personal.
 • Dar! Pentru copii preșcolari și cei școlari o astfel de tabletă le-ar putea părea destul de grea. Modelele cu această dimensiune cântăresc mai mult de 600 g. În același timp, copilului îi este mai ușor de pictat, colorat, cântat la pian, etc pe așa tip de ecran. Iar ca mâinile micuțului să nu obosească, așezați-l la masă: astfel  ca tableta să fie situată pe suprafața ei.
 • Jucătorilor-online înrăiți la fel vor obosi mâinile de la mult jucat pe un astfel de dispozitiv, îndeosebi, fanilor de curse. Nu este ușor să ții tableta ore în șir și să o răsucești în direcții diferite. Pe de altă parte, un așa ecran transmite destul de realistic procesul jocului. Iar dacă dvs. jucați în timpul liber nu mai mult de 30-40 de minute, greutatea tabletei nu vă va deranja.

101Diagonala 10,1 inch

 • Diagonala de 25 cm. Este dimensiunea ideală pentru iubitorii de filme. Raportul părților: 16 la 10 (ca și la tabletele de 7 inch). Filmele se vor rula pe întreg ecranul.
 • Dar! Lucrul cu documentele de tip text este incomodă. Dacă veți întoarce tableta orizontal, tastatura de tip pop-up ce apare va acoperi întreg ecranul. Dacă veți întoarce tableta vertical, taparea textului se poate efectua numai cu ajutorul unei mâni – nu este destul spațiu pentru a doua mână.

Piața tabletelor este destul de mare la moment. Producătorii oferă o gamă mare de dispozitive cu caracteristici și prețuri diferite. Dar înainte de a  cerceta specificul fiecărei tablete în parte, determinați dimensiunea de care aveți nevoie anume dvs.

Tabletele cu diagonala 7 și 10,1 inch – soluții ideale pentru cei ce iubesc să vizualizeze filme.

Tabletele cu diagonala 8 și 9.7 inch vă permit să lucrați cu documentele textuale și citirea cărților.

Tabletele cu diagonala 7 și 8 inch vor fi pe placul celor, care iubesc să se joace virtual, de asemenea copiilor, cărora le este dificil să țină obiecte grele. Ele vor deveni prietenul ideal în orice călătorie.

Tabletele cu diagonala 9,7 și 10,1 inch vă vor ușura munca cu imaginile, vor face vizibile cele mai mici detalii.

După cum puteți vedea, dimensiunea tabletei are importanță. Și pentru a alege dispozitivul perfect, gândiți-vă, pentru ce aveți nevoie de el, și cât de des îl veți utiliza.

Materialul a fost elaborat cu sprijinul informațional al magazinului de electronice britanice http://ro.ejuk.net/.

2 COMENTARII

 1. doamne cum mai ocoliti raspunsul…ce e diagonala, credeti cqa toti stiu cum se calculeaza in inch?? ce e asta, noi stim sa masuram in cm,, deci cum se masoara diagonala unui telvizor in cm? ca este un dreptunghi ..care e diagonala spre exemplu la un ecran de 80cm lung si lat de 60 cm:???

  • PE INTERNET GASESTI CA 1 INCH=2.54 CM,
   SI CA O DIAGONALA DE TV 80 CM=32 INCH,SI TOT ASA…
   SCRII DIAGONALA IN CM SI UNDEVA VEI GASI CATI INCH INSEAMNA

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.