Atunci cînd dorim să cumpărăm un copiator, este nevoie să cunoaştem careva detalii despre acesta pentru a face o achiziţie corectă.

Este bine să ştim, că copiatoarele se înpart în 4 categorii, astfel la prima etapă este nevoie să decidem ce tip de echipament avem nevoie:

1. Modele de copiatoare mici – care pot produce pînă la 2.500 copii pe lună;

2. Copiatoare de volum mediu – ce produc între 2.500 – 10.000 de copii pe lună;

3. Copiatoare de volum înalt – cu capacitatea de producere de la 10.000 – 200.000 copii pe lună;

4. Copiatoare Gigant – cu capacitate de producere de peste 250.000 de copii pe lună.

Atenţie

Unul dintre cele mai importante criterii în selectarea unui copiator este preţul, însă aici trebuie să dăm dovada de atenţie maximă deoarice preţul de vînzare a echipamentului prezintă doar 25% din suma totală pe care o ve-ţi plăti pe tot parcursul perioadei de funcţionare a acestuia.

Astfel, indicile de care trebuie să ţineţi cont la achiziţia copiatorului este preţul per pagină, pe care a să-l achitaţi, şi se va calcula reişind din costul tuturor consumabilelor (preţ toner, developer, cilindru etc.)împărţit la numărul total de copii efectuate.

Un alt factor, este viteza de copiere, care reprezintă numărul total de pagini tipărite intr-o perioadă de un minut.

Să mai tragem atenţia, care este capacitatea de alimentare cu hirtie şi care este formatul admis de copiator (A5, A4, A3 etc.).

Dacă dispune de facilităţi de micşorare-mărire, dacă dispune de sistemul de copiere pe ambele feţe ale hirtiei şi în cîte culori are posibilitatea să efectuieze copiile.

Alte opţiuni cum ar fi alimentarea automată cu documente, unde copiatorul selectează şi poziţionează pe ecran un document, îl va scoate afară şi va lua următorul document automat, ori selectează tava de unde va lua hîrtie in funcţie de dimensiunea documentului.

Un alt element de care trebuie de ţinut cont obligatoriu este tipul de toner pe care-l consumă copiatorul.

Fiecare model de copiator utilizează un anumit tip de toner specificat de producator. Utilizarea unui toner destinat altui model de copiator poate duce chiar la defectarea aparatului.

Producătorul nu recomandă utilizarea tonerului „For use” oferit de alti manufacturieri.

Unele tipuri de copiatoare pot functiona cu toner “for use”, insa pe termen lung duc la uzura accentuată a echipamentului.

sursa: cumpar.md

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.