Conform datelor The Guardian, dezvoltatorii virusului WannaCry au câștigat peste 40 de mii de dolari, iar banii încă mai continuă să vină la ei. Cerințele infractorilor au fost îndeplinite de circa sută de persoane. Instituțiile specializate încearcă să urmărească unde pleacă banii, dar hackerii rămân necunoscuți. Acum, sub supravegherea serviciului de poliție a Uniunii Europene sunt trei conturi Bitcoin, din care încă nu au fost luați banii.

Răspândirea în masă a WannaCry a început pe 12 mai, acesta a infectat mai mult de 200.000 de calculatoare în 150 de țări.

La 13 mai, specialistul companiei Proofpoint, Darien Huss, a reușit să oprească răspândirea virusului după ce a descoperit că acesta încearcă să apeleze la numele de domeniu inexistent iuqerfsodp9ifjaposdfjhgosurijfaewrwergwea.com, după care Darien  a înregistrat acest nume. WannaCry ajunge la PC printr-o vulnerabilitate din Windows. Microsoft a închis vulnerabilitatea cu ajutorul unor update-uri pentru versiunile de Windows, chiar și pentru cele care nu mai aveau suport.

Potrivit unor experți în securitate, WannaCry utilizează instrumente de hacking dezvoltate de Agenția Națională de Securitate din SUA. Acestea au fost furate de la serviciile secrete și sunt disponibile oricui.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.