Kaspersky Lab a lansat noua platformă Kaspersky Fraud Prevention în cadrul Mobile World Congress 2014 la Barcelona. Creată pentru a proteja plăţile electronice efectuate pe computere sau dispozitive mobile, soluţia se adresează organizaţiilor financiare şi companiilor din sectorul e-commerce.

Potrivit unui studiu realizat de către B2B International şi Kaspersky Lab, 98% dintre utilizatori folosesc servicii de online banking sau fac cumpărături online, iar 38% dintre ei efectuează acest tip de operaţiuni cu ajutorul dispozitivelor mobile. Răspândirea pe scară largă a plăţilor electronice a transformat furtul banilor tranzacţionaţi electronic într-o afacere profitabilă pentru infractori. Acelaşi studiu a relevat că, în anul precedent, 62% dintre utilizatori au avut de-a face cu ameninţări cibernetice care le vizau conturile.

Tehnicile actuale (parole temporare, confirmări prin SMS, token-uri, generatoare de parole unice) utilizate de către bănci şi sistemele de e-payment pentru a-şi proteja clienţii devin rapid depăşite. Experţii Gartner au declarat că „inovarea continuă în ceea ce priveşte metodele de prevenire a fraudei este imperativă, deoarece vechile tehnici, precum identificarea dispozitivelor , nu mai reprezintă obstacole greu de depăşit”. De aceea, piaţa are nevoie de soluţii inovatoare care să garanteze siguranţa tranzacţiilor.

„Organizaţiile financiare au nevoie de tehnologii care să le protejeze clienţii de ameninţările actuale şi care minimalizează costurile care apar atunci când banii sustraşi trebuie rambursaţi”, a comentat Nikolay Grebennikov, Chief Technology Officer în cadrul Kaspersky Lab. „Platforma Kaspersky Fraud Prevent se remarcă prin faptul că oferă protecţie completă pentru tranzacţii, nu numai în ceea ce priveşte sistemul băncii, dar şi în ceea ce priveşte dispozitivul clientului. Platforma include şi servicii bazate pe experienţa noastră extinsă în domeniul securităţii cibernetice. Această combinaţie va ajuta companiile din domeniul financiar să îşi securizeze banii şi, mai important, reputaţiile”, a încheiat Grebennikov.

Soluţiile avansate de securitate pentru tranzacţii financiare dezvoltate de Kaspersky Lab şi-au creat deja o bună reputaţie pe piaţă – laboratoare independente de testare AV-TEST, MRG Effitas şi Matousec le-au recunoscut eficienţa.

Abordare complexă

Noua platformă Kaspersky Fraud Prevention încorporează instrumente capabile să protejeze tranzacţii online efectuate cu ajutorul diverselor dispozitive, soluţii pentru server care detectează tranzacţiile frauduloase în timpul procesării plăţilor electronice, plus o gamă de servicii suplimentare. Componentele platformei pot funcţiona atât individual, cât şi ca un tot unitar, completându-se reciproc şi oferind protecţie pe mai multe niveluri pentru fiecare stadiu al plăţii online.

Aplicaţiile client ale Kaspersky Fraud Prevention funcţionează pe computere care rulează Microsoft Windows şi Apple OS X, dar şi pe dispozitivele mobile cu Google Android sau Apple iOS. Aceste aplicaţii, reunite sub numele generic Kaspersky Fraud Prevention for Endpoints, sunt create pentru a proteja dispozitivele utilizatorilor de ameninţările cibernetice care au ca ţintă anumite sisteme de operare specifice.

Dacă o organizaţie intenţionează să dezvolte propria aplicaţie sau vrea să crească nivelul de securitate al unei aplicaţii existente, poate utiliza instrumentele Kaspersky Fraud Prevention SDK, bazate pe soluţiile de înaltă tehnologie ale Kaspersky Lab. Acest set de instrumente include toate componentele necesare unei protecţii eficiente pentru plăţi electronice realizate de pe un dispozitiv mobil.

Componenta pentru server a platformei Kaspersky Clientless Engine operează în cadrul infrastructurii IT a companiei şi poate detecta şi preveni tranzacţiile frauduloase, chiar dacă dispozitivul utilizatorului nu are nicio soluţie de securitate instalată. Pentru a evalua legitimitatea unei operaţiuni, platforma verifică în timp real informaţiile despre plată şi despre dispozitivul de pe care aceasta a originat, detectând orice activitate suspicioasă şi tentativele de atacuri cibernetice. În momentul primirii mesajului legat de activitatea cu caracter malware, un angajat al companiei poate reacţiona rapid pentru a preveni orice furt.

Beneficiile oferite de Kaspersky Fraud Prevention sunt completate de o gamă de servicii suplimentare pe care Kaspersky Lab le oferă pentru a ajuta companiile să îşi crească nivelul de conştientizare în ceea ce priveşte ameninţările cibernetice financiare şi cum pot fi contracarate acestea. De asemenea, oferă, în mod exclusiv, acces la cunoştinţele ample ale experţilor Kaspersky Lab şi la suport dedicat din partea companiei.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.