Soluţiile Kaspersky Lab pentru companii şi pentru utilizatorii individuali au obţinut cele mai bune rezultate în urma seriei de verificări realizate de către  AV-Test, care s-au desfăşurat în perioada noiembrie-decembrie.

În lunile noiembrie şi decembrie ale anului trecut, laboratorul independent AV-Test a derulat o serie de teste pentru produsele de securitate pentru companii şi utilizatori individuali. Au fost testate 25 de soluţii pentru utilizatori individuali, ale furnizorilor de top din întreaga lume. Testele au inclus trei categorii diferite, specialiştii AV-Test evaluând gradul de protecţie împotriva ameninţărilor curente, abillitatea de a curăţa un sistem infectat şi uşurinţa în utilizare. Rezultatele obţinute au poziţionat soluţia Kaspersky Endpoint Security 8 drept lider absolut, fiind desemnat cel mai bun produs pentru companii. Kaspersky Internet Security 2013 a ocupat locul al doilea în clasament, la categoria soluţiilor de securitate pentru utilizatori individuali.

Cum s-au desfăşurat testele

Experţii laboratorului AV-Test au pregătit o serie de teste, din trei categorii diferite: protecţie împotriva ameninţărilor obişnuite (Protection), abilitatea de a curăţa un sistem infectat (Repair) şi uşurinţa în utilizare (Usability). Toate testele s-au realizat pe computere de 64-bit, care rulau sistemul de operare Windows 7 Service Pack 1.

În prima serie de teste, specialiştii laboratorului au simulat atacuri împotriva computerului, prin deschiderea unor ataşamente suspecte, vizitând site-uri infectate sau salvând în computer, de pe un dispozitiv extern, fişiere dăunătoare. Soluţia de securitate instalată trebuia să detecteze şi să blocheze toate ameninţările.

Cea de-a doua serie de teste s-a desfăşurat pe un sistem de operare care fusese infectat anterior şi cuprindea 43 de fişiere dăunătoare diferite. Fiecare produs de securitate instalat trebuia să detecteze ameninţările, să şteargă componentele malware active şi să elimine toate urmele de infecţie din sistem.

Ultimul stadiu al procedurii de testare a analizat modul în care fiecare soluţie de securitate a afectat performanţele sistemului. În această situaţie, experţii AV-Test au verificat, de asemenea, numărul de rezultate fals pozitive primite în timpul instalării programelor legitime sau în timpul scanării complete a sistemului.

Rezultatele testelor

Kaspersky Endpoint Security 8 a obţinut 15,5 puncte din totalul de 18, ocupând primul loc în clasamentul general, iar soluţia care a ocupat locul al doilea a reuşit să obţină 13,5 puncte. Soluţia de securitate pentru companii a obţinut rezultate cu adevărat impresionante la categoria Repair, detectând toate ameninţările prezente în sistem şi primind, astfel, punctajul maxim total de 6 puncte.

În ceea ce priveşte testarea soluţiilor pentru utilizatorii individuali, Kaspersky Internet Security 2013 a obţinut 16 puncte, poziţionându-se la doar jumătate de punct distanţă de lider. Produsul Kaspersky Lab a detectat fiecare ameninţare comună întâlnită. În plus, Kaspersky Internet Security 2013 a detectat toate fişierele malware de pe computerul de test, în timpul operaţiunii de curăţare şi a şters majoritatea elementelor dăunătoare.

În final, soluţiile Kaspersky Lab, atât pentru companii, cât şi pentru utilizatorii individuali, şi-au demonstrat încă o dată performanţele şi au trecut cu succes de testele finale de certificare AV-Test, pentru 2012.

„Aceasta nu este prima dată când soluţiile Kaspersky Lab pentru utilizatori individuali şi companii s-au poziţionat printre lideri în cadrul testelor independente organizate de AV-Test”, a comentat Oleg Ishanov, Director Anti-Malware Research în cadrul Kaspersky Lab. „Faptul că soluţia Kaspersky Endpoint Security 8 a primit punctajul maxim în urma testelor Repair este o dovadă în plus că produsul nostru are rezultate foarte bune, chiar şi în situaţia în care un malware este deja prezent în computerul utilizatorului, şi elimină toate urmele de infecţie din sistem, răspunzând celor mai solicitante nevoi ale consumatorilor de produse de securitate”, a declarat Oleg Ishanov.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.