Boeing 737Departamentul pentru Securitate Internă al SUA continuă să investigheze măsurile de protecție ale transportului aerian civil, iar rezultatele sunt dezamăgitoare. Această concluzie a fost făcută de către publicatia Motherboard, după ce a studiat rapoartele acestui departament.

Din documente rezultă că aeronavele sunt prost protejate față de atacurile cibernetice, iar producătorii nu acordă prea multă atenție acestui fapt. De exemplu, anul trecut, în cadrul unui experiment, specialiștii din cadrul Ministerului Securității Interne au putut prelua de la distanță controlul asupra Boeing 737.

Riscul unei catastrofe este mare, susțin experții: „Apariția unei vulnerabilități în apărarea cibernetică a avioanelor este doar o chestiune de timp” . O altă problemă este Wi-Fi-ul la bordul unor avioane Boeing și Airbus. Ipotetic, prin hacking-ul rețelei, intrușii pot, de asemenea, obține controlul aeronavei.

În același timp, purtătorul de cuvânt al companiei Boeing a remarcat că producătorul are grijă față de protecția avioanelor împotriva atacurilor cibernetice și utilizează o serie de măsuri pentru aceasta.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.