KSC

Companiile de toate dimensiunile – în special organizaţiile mai mici – descoperă adesea că implementarea şi controlul protecţiei computerelor şi a dispozitivelor mobile nu sunt uşor de realizat. În această situaţie, instrumentele de administrare centralizată pot fi utile, însă aproape jumătate dintre companii nu înţeleg potenţialul acestora. Potrivit rezultatelor unui studiu efectuat de Kaspersky Lab în parteneriat cu B2B International în noiembrie 2012, numai 52% dintre companii, la nivel mondial, adoptă soluţii pentru administrarea centralizată a infrastructurii IT.

Produsele moderne pentru companii includ o varietate de tehnologii de protecţie dezvoltate pentru a securiza elemente din infrastructura IT a companiei, cum ar fi computerele şi dispozitivele mobile. În acelaşi timp, fiecare dintre acestea trebuie configurate pentru a se adapta nevoilor companiei şi politicilor de securitate stabilite. Instrumentele de administrare centralizată pot juca un rol semnificativ în această situaţie. Însă, potrivit B2B International, aceste instrumente sunt utilizate, la nivel mondial, de numai jumătate dintre companiile intervievate. Pe de altă parte, doar 30% dintre companii au implementat pe deplin instrumente de client management, pe când 29% dintre cei intervievaţi s-au limitat la o implementare parţială, care este insuficientă pentru a controla eficient punctele de lucru. Astfel de soluţii îmbunătăţesc nivelul de securitate, în timp ce reduc considerabil cantitatea de muncă necesară, eliminând nevoia de a configura măsurile de securitate şi de a monitoriza statusul fiecărui computer.

Soluţia de administrare centralizată Kaspersky Lab

Consola de administrare Kaspersky Security Center au fost îmbunătăţite semnificativ în cadrul noii platforme, consola fiind completată de modulele Kaspersky Systems Management şi Kaspersky Mobile Device Management. Astfel, companiile care utilizează platforma pot să controleze acum parametrii de protecţie a computerelor şi a dispozitivelor mobile, să implementeze rapid politici de securitate, să controleze programele software şi dispozitivele hardware şi să administreze update-uri, să detecteze rapid şi să înlăture vulnerabilităţile periculoase, să ofere drepturi de acces în reţea etc.

Un singur server care rulează consola de administrare Kaspersky Security Center poate oferi numeroase avantaje companiei. Printre acestea se numără implementarea măsurilor de protecţie pe noi dispozitive, reacţia imediată la diferite probleme, facilitarea sarcinilor angajaţilor IT, precum şi reducerea costurilor de operare şi îmbunătăţirea performanţelor.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.