Exista peste un trilion de site-uri in indexul Google, pragul fiind depasit in urma cu doi ani. Din toata aceasta multitudine, cum putem alege carora se le acordam atentie?

Analistii de la CNN au analizat o buna parte din site-uri si au intocmit o lista cu zece care au mari sanse de a deveni urmatorul fenomen pe Internet, in 2011:

Kickstarter

O platforma pentru oameni creativi, finantata chiar de cei care o folosesc, Kickstarter a aparut in aprilie 2009 si a devenit cunoscuta in 2010, existand un adevarat potential pentru a deveni si mai populara in acest an.

Site-ul a atras creatori de toate felurile, permitandu-le sa faca publice filme, muzica, evenimente si produse fara a trece prin filtrele traditionale, care sunt si foarte costisitoare. In 2010, Kickstarter a reusit sa strange milioane de dolari pentru proiecte de toate felurile si sumele vor creste si in 2011.

OpenLeaks

OpenLeaks ar putea fi alternativa la WikiLeaks in 2011, drept platforma ce permite organizatiilor media sa faca ceea ce face WikiLeaks.

Spre deosebire de WikiLeaks, OpenLeaks vrea sa fie un intermediar intre cei care detin informatia si cei care vor sa o publice.

In acest an, site-ul se va concentra pe ideea de a fi o un serviciu tehnic pentru organizatiile de presa, facilitandu-le si accesul la cititori.

Site-ul va fi protejat si de mania autoritatilor, deoarece nu el publica informatiile, ci chiar organizatiile media.

Klout

Pe masura ce marketingul online, pe retelele de socializare, depaseste marketingul traditional, companiile vor incerca sa gaseasca indivizi influenti care le pot reprezenta bine produsele. Klout este un astfel de site, unde companiile pot intra in contact cu formatorii de opinie din mediul online.

Hipmunk

Hipmunk a devenit un site popular de cautare a zborurilor companiilor aeriene, analistii fiind de parere ca este unul din cele mai bune de acest gen. Odata ce lumea se va obisnui cu interfata sa, site-ul ar putea deveni chiar cel mai popular astfel de motor de cautare.

Gilt Groupe

Compania si-a angajat toti cei 500 de salariati in 2010, demonstrand cresterea sa rapida. Fiind un site cu promotii, Gilt Groupe se va extinde si in piete neacoperite de site-uri similare cunoscute, gen Groupon.

De asemenea, in februarie isi va lansa propriul magazin online, de imbracaminte pentru barbati.

Diaspora

Disapora este o retea sociala open source, care si-a facut public codul recent. Numit alternativa la Facebook, site-ul a generat mult interes.

Quora

O retea sociala destinata adresarii de intrebari (si publicarii raspunsurilor, evident), Quora, are deja un numar mare de utilizatori.

Insa, pe masura ce numarul acestora creste, va fi interesant de observat daca se va putea mentine calitatea raspunsurilor.

Grooveshark

Grooveshark este unul din putinele servicii de streaming audio care este gratuit si accesibil si din Europa.

Are o baza de piese muzicale impresionanta si permite oricui sa incarce o melodie, pentru a o putea asculta si altii, fiind si o potentiala platforma de lansare pentru artisti inca necunoscuti.

Drupal

Drupal este un serviciu bine definit, pentru persoane fizice sau organizatii care isi doresc un site profesionist.

Drupal 7 va fi lansat la inceputul anului acesta si, datorita unor magazine precum Development Seed si Lullabot, a devenit un site impresionant, cred analistii.

Foursquare

Site-ul care permite sa le aratati prietenilor unde sunteti – la propriu, pe harta – sa-i indrumati spre cele mai bune restaurante, baruri sau evenimente din oras, va deveni un adevarat fenomen in 2011.

Analistii cred ca site-ul chiar va achizitiona altele mai mici sau se va muta in Silicon Valley, unde isi au sediul toate marile corporatii IT din Statele Unite.

sursa: ziare.com

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.