3654

Yahoo! a cumparat un nou startup – compania dezvoltatoare a browserului web social „RockMelt”. Termenii contractului nu au fost dezvăluiţi, dar potrivit agenției Reuters, prețul achiziției e de 50-80 de milioane de dolari. Într-un termen de 30 de zile, produsele actuale RockMelt vor fi închise, iar tehnologiile startup-ului vor fi integrate în platforma Yahoo!.

Conform acordului, gigantul IT va primi 32 de angajați de la RockMelt. Fostul CEO al startup-ului, Eric Vishria, va obține functia de vice-președinte pe produsele media ale Yahoo!, iat CTO-ul RockMelt, Tim Howes, va fi numit vice-presedinte al companiei pe dezvoltarea produselor mobile.

Browserul web dezvoltat de echipa RockMelt a fost lansat în 2010. Caracteristica sa principala a fost integrarea cu tot felul de rețele sociale, permițînd utilizatorilor să trimită mesaje pe Facebook și să vadă posturile de pe Twitter direct din browser. Din păcate pentru investitori, produsul aşa şi nu a reuşit să concureze cu liderii de pe piață – browserul Chrome al Google și Internet Explorer al Microsoft.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.