Microsoft  a creat un sistem hibrid de pornire şi de închidere a sistemului de operare Windows 8 care va face ca PC-urile să pornească în doar opt secunde.

Funcţia responsabilă pentru asta nu a primit un nume oficial, însă reprezintă un hibrid între hibernare şi iniţializarea de la zero a sistemului de operare.  Atunci când Windows 8 este oprit, sesiunile utilizatorului sunt oprite, însă kernel-ul este pus în modul hibernare. Este creat astfel un fişier pe HDD. La pornire, fişierul respectiv este încărcat în memorie şi mai sunt iniţializate doar driver-ele de sistem.

Windows 8 va putea rula pe o gama largă de PC-uri, deoarece nu consumă multe resurse, conform reprezentaţilor Microsoft. Astfel, Windows 8 va putea rula pe PC-uri care au procesoare de doar 1 GHz, 1 GB memorie RAM, şi 16 GB spaţiu liber pe hard disc, pentru sistemele pe 32 de biţi, valorile fiind duble pentru sistemele pe 64 biţi.

3 COMENTARII

  1. „nu consumă multe resurse” „doar 1 GHz, 1 GB memorie RAM, şi 16 GB spaţiu liber pe hard disc” , mai nimic!!! Ei, cu un 1 GHz, hai ca e bine dar cu restul e rau de tot. 7 consuma 786 Mb din RAM si in jurul 20 Gb pe HDD, iar XP si mai putin. In plus la toate nu prea imi vine a crede ca se va porni timp de 8 secunde, doar daca in loc de HDD se foloseste SDD.

  2. Alexandru, nu văd de ce ar spune ei minciuni… e reputație la mijloc.

    dar… nu cumva laptopul să fi fost pus în regim Hibernate, acest regim se păstrează și fără oarecare surse de enegie ))
    Well… nu ne rămâne decât să vedem dacă va fi așa, timpul va arăta.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.