Compania de cercetare StatCounter a publicat raportul din luna decembrie privind starea pieței sistemelor de operare pentru desktop-uri. Conform datelor, Windows 10, după aproape doi ani, este mai popular decât Windows 7.

Cota sistemului de operare Microsoft pe piața din SUA a atins cifra de 26,9%. În luna noiembrie, cota acestuia era de 26,29%. Windows 7, între timp, dimpotrivă și-a pierdut poziția sa de lider în clasament. Acum, cota sa este egală cu 26,56% în decembrie. În luna noiembrie, OS-ul deținea 26,66% din piață.

Însă, pe piața mondială, Windows 10 este cu mult în spatele lui Windows 7. Potrivit unei alte firme de cercetare NetMarketShare, Windows 7 la nivel mondial deține 48,34%, în timp ce Windows 10 – doar 24,36%.

Potrivit StatCounter, cota lui Windows 10 crește în mod semnificativ. Potrivit analiștilor, acest lucru se datorează în principal lansării tabletelor low-cost și laptopurilor care rulează Windows 10. În plus, cotele Windows XP și Windows 7 scad la nivel global. Prin urmare, noul sistem de operare are toate șansele de a deveni cea mai populară versiune de Windows din lume.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.