windows-10-logo

Microsoft a anunțat oficial că noile procesoare nu vor suporta versiunile vechi de Windows, se spune pe blogul oficial al companiei. Astfel, în cazul în care aveți de gînd să cumpărați un PC, de exemplu, cu procesor Intel Skylake din noua generație, atunci veți putea instala pe el doar Windows 10.

Microsoft știe că o astfel de decizie nu va fi pe placul potențialilor cumpărători. Mai negativă va fi reacția clienților corporativi, care vor trebui să ia în considerare acest factor atunci cînd planifică modernizarea infrastructurii IT.

Terry Myerson, vice-președintele Microsoft, a declarat că această schimbare îi va permite companiei să se concentreze asupra suportului Windows 10, pentru ultimele generații de procesoare. Următoarele generații vor avea aceleași cerințe, iar platformele hardware vechi chiar și pe calculatoare noi suportă Windows 7 și 8,1.

Pe blog este o listă a dispozitivelor ce au la bază procesoarele Intel Skylake, care în continuare suportă Windows 7 și Windows 8.1. Acestea sunt Dell Latitude 12, Latitude 13 7000 Ultrabook, XPS 13, Hewlett-Packard EliteBook Folio, EliteBook 1040 G3, ThinkPad T460s, Lenovo X1 Carbon și P70. În lista cu restricții nu este doar Skylake, dar și cipurile Intel Kaby Lake, Qualcomm 8996 și AMD Bristol Ridge, care vor fi lansate în curînd.

Dispozitivele nu vor mai avea suport din 17 iulie 2017. După acea dată, utilizatorii vor trebui să facă update la Windows 10.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.