Viruşi informatici ar fi contribuit la prăbuşirea unui avion de pasageri în Spania, în 2008Viruşii informatici ar fi contribuit la prăbuşirea unui avion de pasageri al Spanair la Madrid, în 2008, relatează El Pais, citat de DPA.

Computerul central al Spanair, care înregistra problemele tehnice ale avioanelor, nu a funcţionat corect, pentru că fusese infectat cu un virus informatic, potrivit unui raport intern al companiei.

Avionul Boeing MD-82 avea trei probleme tehnice, o situaţie care, în mod normal, nu i-ar fi permis să decoleze.  Aparatul, care se îndrepta spre insulele Canare, a ieşit de pe pistă şi a luat foc imediat după decolare, în 20 august 2008. 154 de persoane şi-au pierdut viaţa în accident.

Experţii anchetează cauzele incidentului, atribuit în special faptului că flapsurile nu au fost activate pentru a-l ajuta să decoleze.

Un mecanic şi şeful unei echipe de mentenanţă a aeroportului au fost puşi sub acuzare în acest dosar.  Raportul final al comisiei de anchetă urmează să fie dat publicităţii în decembrie.

sursa: realitatea.net

2 COMENTARII

  1. […] Viruşii informatici ar fi contribuit la prăbuşirea unui avion în Spania Sat Aug 21, 2010 17:51 pm Viruşii informatici ar fi contribuit la prăbuşirea unui avion de pasageri al Spanair la Madrid, în 2008, relatează El Pais, citat de DPA. Computerul central al Spanair, care înregistra problemele tehnice ale avioanelor, nu a funcţionat corect, pentru că fusese infectat cu un virus informatic, potrivit unui raport intern al companiei. Avionul Boeing MD-82 avea […] […]

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.