Google anunţă adăugarea unui nivel nou de securitate pentru accesarea contului de Gmail, prin posibilitatea de verificare în doi paşi – numele de utilizator şi parola, precum şi un cod primit pe telefon.

Google a decis introducerea acestui nou nivel de securitate pentru a proteja utilizatorii serviciului de email de atacurile hackerilor.  Dacă hackerii află sau fură parola utilizatorilor, aceştia nu se vor putea conecta la contul de Google, deoarece nu au acces şi la telefonul mobil.

După activarea opţiunii şi introducerea obişnuită a parolei de acces la contul de Google, veţi vedea o pagină în plus prin care vi se solicită un cod suplimentar. Google va furniza codul fie printr-un mesaj SMS, printr-un apel vocal generat automat, sau prin aplicaţia mobilă Google Authenticator de pe Android, BlackBerry, iPhone, iPod touch sau iPad. Pentru cei care nu doresc să introducă acest cod de fiecare dată, există şi posibilitatea a introduce codul o dată la 30 de zile.

Opţiunea se poate accesa din pagina de setări a contului. Pentru telefoanele mobile şi aplicaţiile care nu pot cere un cod de verificare (cum ar fi Gmail pe telefon, Outlook, Picasa de pe Desktop) utilizatorii vor putea seta o parolă specială pe care să o genereze pentru fiecare dintre acestea. În acest caz, parola se introduce o singură dată pentru fiecare dispozitiv sau aplicaţie.

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns