Chris Paget a demonstrat acest lucru in cadrul unei reuniuni a hackerilor din Las Vegas. „Pot intercepta convorbiri telefonice cu instrumente radio si un laptop ce, per total, costa 1.500 $”, a spus acesta. „Telefonul mobil crede ca sunt operatorul sau telecom si pot astfel sa ascult convorbirile. Atacurile acestea obisnuiau sa coste milioane de dolari”, spune hacker-ul.

Echipamentul, ce include o antena, transmite un semnal GSM care imita un turn de control legitim al operatorilor telecom. Hackerul poate pretinde ca este acel turn de control si poate redirectiona apelul si catre un alt telefon mobil, ascultand convorbirea.

„Pot targeta doar anumiti oameni si doar anumite tipuri de telefoane mobile”, spune Paget, citat de AFP.

Aceste atacuri pot fi foarte periculoase in special in cazul convorbirilor de afaceri sau cu bancile, atacatorii sperand ca acestia vor divulga de-a lungul covorbirii informatii private despre conturile lor.

sursa:  dailybusiness.ro

1 COMENTARIU

  1. […] Un hacker s-a “camuflat” intr-o antena telecom si a demonstrat cum se pot intercepta con… Mon Aug 02, 2010 8:26 am Chris Paget a demonstrat acest lucru in cadrul unei reuniuni a hackerilor din Las Vegas. “Pot intercepta convorbiri telefonice cu instrumente radio si un laptop ce, per total, costa 1.500 $”, a spus acesta. “Telefonul mobil crede ca sunt operatorul sau telecom si pot astfel sa ascult convorbirile. Atacurile acestea obisnuiau sa coste milioane de dolari”, […] […]

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.