Sistemul de operare Ubuntu Touch, conceput pentru smartphone-uri și tablete, nu se va dezvolta, iar noi dispozitive cu acest OS nu mai sunt așteptate. Despre aceasta a anunțat CEO-ul Canonical (dezvoltatorul Ubuntu) Mark Shuttleworth.

Potrivit acestuia, Canonical intenționează să se concentreze pe alte versiuni ale sistemului său de operare – pentru calculatoare, servere, echipamente de infrastructură cloud și dispozitive din categoria „internet of things”. După cum puteți vedea, smartphone-urile și tabletele nu sunt pe această listă. 

Prima versiune Ubuntu Touch a fost anunțată în 2013. Pentru unele smartphone-uri aceasta a fost disponibilă sub formă de firmware alternativ, care înlocuia Android. De exemplu, pentru Sony Xperia Z1 și One OnePlus. Alte smartphone-uri și tablete – BQ Aquaris M10 Ubuntu Edition, BQ Aquaris E5 HD Ubuntu Edition, BQ Aquaris E4.5 Ubuntu Edition, Meizu Pro 5 Ubuntu Edition și Meizu MX4 Ubuntu Edition se vindeau cu Ubuntu Touch preinstalat. Aceste produse nu s-au bucurat de o mare popularitate.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.