Noua versiune a sistemului de operare Tizen OS, de la Samsung, este în prezent în curs de dezvoltare. Lansarea Tizen 4.0 este planificată pentru luna septembrie a acestui an. Sistemul mobil va fi folosit în diverse dispozitive – de la ceasuri și până la frigidere.

Tizen 4.0 a fost menționat în cadrul proiectului Tizen .NET, care va face parte din sistemul de operare. Pe această pagină se afirmă că prima versiune oficială a Tizen .NET, ca parte a Tizen 4.0 va fi lansată în septembrie 2017. Noul sistem de operare este mult mai funcțional decât versiunea anterioară, datorită integrării platformei software .NET de la Microsoft. Aceasta le va permite dezvoltatorilor să creeze aplicatii .NET pentru platforma dezvoltată de Samsung.

Tizen este un sistem deschis bazat pe Linux, care rulează pe dispozitivele cu procesoare ARMn și x86. În trecut, Tizen a încercat să devină un concurent pentru iOS și Android. În momentul de față versiunea 2.4 a OS-ului rulează pe câteva smartphone-uri Samsung lansate pe piața indiană. Tizen a primit o răspândire mai largă în diverse dispozitive inteligente: ceasuri, televizoare, mașini de spălat, frigidere și aspiratoare.

Lasă un răspuns