Directorul executiv al  Nokia, Stephen Elop, consideră că procesoarele cu 2 sau 4 nuclee reduc doar autonomia bateriei, fără a aduce beneficii concrete pentru utilizatori. Aceste declaratii au fost facute presei din China in ajunul lansarii Nokia Lumia 800 în această ţară.

Cele declarate nu sunt deloc suprinzatoare, avind în vedere faptul că sistemul de operare Microsoft Windows Phone nu suporta procesoarele de două-core. Cel puţin la acest moment.

Anterior se zvonea ca echipa dezvoltatorilor Microsoft Windows Phone testeaza un sistem dual-core MSM8960 @ 1,5 GHz  si ca cel putin un smartphone cu Windows Phone 8 si procesor cu mai multe nuclee ar trebui să fie pina la sfirsitul acestui an. De asemenea, în luna octombrie a anului trecut, şeful Microsoft Windows Phone Andy Fox a declarat ca compania lucreaza asupra unui smartphone care suporta LTE si procesor cu mai multe nuclee.

Interesant ce va spune Elop, cind vor lansa pe piata astfel de dispozitive ? 🙂

sursa: pocket-lint.com

3 COMENTARII

  1. Sarmanii, incearca sa ajunga Apple din urma… Microsoft a murit in domeniul tehnicii pentru utilizatori de rind… a ramas doar pentru business useri, dar si acolo nu pe mult timp.. Toti trec pe iPad-uri, iPhon-uri si Mac OS. Munca adevarata iese la iveala, Apple intotdeauna a fost perfectionista, orice lucru il face din toata inima si atentia. Spre deosebire de Microsoft, care cauta sa faca repede bani.

  2. Atit timp cit cei ce fac soft, sunt lenosi pentru a optimiza softul sau sa puna bariere de retinere special in el, pina atunci o sa avem nevoie de aceste procesoare multi-core. Faceti comparatie sistemul de cautare a windows-ului si programa de cautare Everthing, care ruleaza sub window si practic simultant gaseste ceea ce doriti pe HDD, pe cind sitemul de cautare a window-sului e greoi de tot.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.