Marissa Mayer, noul șef al diviziei de produse pentru consumatori al Google, a dezvăluit ieri la Le Web care sunt cele mai noi și mai fierbinți planuri ale companiei din Mountain View.

Locația e o mare parte din ecuație. Însă un proiect mai mare la care Mayer lucrează în acest moment este ceea ce Google numește “descoperire contextuală”. Acest lucru presupune accesarea istoriei de browsing a unei anumite persoane sau a locației sale și a-i servi apoi informații interesante fără ca acesta să caute nimic.  Practic rezultatele Google fără search.

“Idea e să impingem informația către oameni”, spune Mayer. După părerea ei acest proiect va fi cel mai  interesant și cel mai util pe dispozitivele mobile deoarece locația poate furniza context.

„Când spunem produse pentru consumatori, folosim acest termen ca o umbrelă încăpătoare: Local Search, Maps, Earth, Latitude, și toate produsele locale intră aici. Dar și descoperirea contextuală. Dacă luăm locația unui utilizator ca un indicator al contextului pentru a găsi ceea ce acesta vrea fără ca el să trebuiască să caute nimic. „

Mayer spune că echipa încă se gândește la felul în care ar trebui să arate interfața unui asemenea produs, dar că au niște idei în lucru și că ar trebui să ne așteptăm să facem cunoștință cu descoperirea contextuală în următorul an.

“Încercăm să construim o oglindă virtuală a lumii în orice moment”, a mai spus Mayer.

sursa: money.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.