Peste un milion de telefoane mobile din China au fost infectate cu un virus numit Zombie. Acesta se transmite de la un telefon la altul prin accesarea unui link infectat catre site-uri de jocuri si software.

Virusul se ataseaza unei aplicatii de securitate si transmite detaliile cardului SIM catre un server controlat de grupul de hackeri. Acestia trimit apoi mesaje cu linkul infectat catre persoanele din agenda, potrivit CCTV, preluat de CNN.

Oficialii chinezi spun ca peste un milion de telefoane s-au infectat astfel in numai o saptamana. Potrivit CCTV, producatorii de jocuri sau software din reclama nu sunt implicati, ci este o problema cu distribuitorii intermediari.

Operatorii de telefonie mobila au anuntat ca vor lua masuri pentru a opri mesajele infectate, dar expertii atrag atentia ca o versiune imbunatatita ar trimite mesaje care nu pot fi depistate.

sursa: ziare.com

2 COMENTARII

  1. […] Peste un milion de telefoane din China infectate cu un virus numit Zombie Sun Nov 14, 2010 12:31 pm Peste un milion de telefoane mobile din China au fost infectate cu un virus numit Zombie. Acesta se transmite de la un telefon la altul prin accesarea unui link infectat catre site-uri de jocuri si software. Virusul se ataseaza unei aplicatii de securitate si transmite detaliile cardului SIM catre un server controlat de grupul de hackeri. Acestia trimit apoi […] […]

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.