Ministerul Educaţiei atenționează că în Internet au apărut materiale ce au ca scop estorcarea de bani şi care denaturează complet informaţia referitoare la materialele pentru examene, ce vor fi administrate în sesiunea 2010. Materialele afișate pe internet sînt teste la discipline care nu fac parte din Planul cadru de învăţămînt al Republicii Moldova.

Toată informaţia oficială despre procesul de organizare şi desfăşurare a examenelor de absolvire este plasată pe site-ul Ministerului Educaţiei http://edu.md şi pe cel al Agenţiei de Evaluare şi Examinare http://aee.edu.md. Accesul la materialele de examene pentru sesiunea 2010 se va produce strict în conformitate cu prevederile Regulamentelor privind organizarea şi desfăşurarea examenelor de absolvire a gimnaziului, şcolii medii de cultură generală şi a celor de bacalaureat.
În acest an Bacalaureatul se va desfășura în condiții noi. Ministrul educației, Leonid Bujor susține că scopul acestor modificări este prevenirea anumitor falsificări. Iată de ce lucrările de BAC vor fi depozitate la o bancă și nu transmise prin sistem electronic la centrele de Bacalaureat, așa cum se practica până în prezent.
În acest sens, Ministerul Educației a emis un Nou Regulament, ce conține unele modificări la procedura de desfășurare a examenelor. Printre acestea se numără susținerea bacalaureatului în centre externe și personalizarea testelor. De asemenea, a fost introdusă o nouă modalitate de verificare a lucrărilor, care prevede verificarea lucrărilor de doi profesori.
În perioada 2-17 iunie, circa 29,5 mii de elevi vor susține examene de bacalaureat.
sursa: http://www.politik.md

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.