Microsoft anunta disponibilitatea generala a suitei Microsoft Lync, o platforma de comunicare unificata ce integreaza mesageria instant, prezenta audio, video, prin intermediul unor aplicatii de business familiare precum Microsoft Office, Microsoft SharePoint si Microsoft Exchange.

De astazi, se poate descarca gratuit versiunea trial a Lync, iar utilizatorii din mediul de business pot achizitiona produsul incepand cu data de 1 decembrie.

Printre primii clienti de pe piata romaneasca se numara Primaria Sectorului 2 si CFR Marfa, clienti ce au adoptat Lync Server 2010 dupa rularea unor proiecte pilot pe Microsoft Communications Server 2007 R2, versiunea precedenta a Lync Server.

Printre companiile care au aratat interes pentru suita Lync se numara organizatii din domeniul bancar, utilitati, telecomunicatii etc.

Forrester Consulting a realizat recent, la solicitarea Microsoft, un studiu referitor la impactul economic al adoptiei Lync Server in companii.

Rezultatele studiului arata ca, pe langa reducerea cheltuielilor legate de transport si deplasari in interes de serviciu, serviciile de teleconferinta, hostate sau on premises, permit reducerea facturilor telefonice pentru apelurile interurbane sau internationale. Un alt beneficiu economic il reprezinta reducerea costurilor cu echipamentele hardware si intretinerea lor, eliminarea centralelor telefonice si reducerea costurilor legate de helpdesk si servicii de suport tehnic.

Studiul demonstreaza, de asemenea, recuperarea investitiei cu un procent de 337% intr-o perioada de 12 luni.

sursa: wall-street.ro

2 COMENTARII

  1. […] Microsoft lanseaza o noua platforma de comunicare unificata Tue Nov 30, 2010 13:24 pm Microsoft anunta disponibilitatea generala a suitei Microsoft Lync, o platforma de comunicare unificata ce integreaza mesageria instant, prezenta audio, video, prin intermediul unor aplicatii de business familiare precum Microsoft Office, Microsoft SharePoint si Microsoft Exchange. De astazi, se poate descarca gratuit versiunea trial a Lync, iar utilizatorii din mediul de business pot achizitiona produsul incepand […] […]

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.