Microsoft a prezentat oficial sistemul de operare mobil Windows Phone 8. Potrivit vice-presedintelui Joe Belfiore, platforma are la baza acelasi nucleu NT, ca si in Windows 8. Mai mult decit atit, ambele sisteme de operare au in mare parte acelasi cod, componente de retea si multe altele. Practic este vorba despre aceleasi Windows, au subliniat cei de la Microsoft.

Dupa cum a mentionat reprezentantul companiei americane, dezvoltatorii vor putea cu usurinta sa creeze versiuni a uneia si aceiasi aplicatii atit pentru Windows 8, cit si pentru Windows Phone 8. S-a mai precizat ca noul sistem de operare mobil poate rula aplicatii concepute pentru WP 7, dar compatibilitatea inversa nu ar trebui asteptata. Toate smartphone-urile cu WP nu vor putea face un update la Windows Phone 8, dar unele caracteristici ale noului OS vor aparea in firmware-ul Windows Phone 7.8.

Printre principalele inovatii ale platformei este suportul pentru procesoarele multi-core, pana la cipuri cu 64 de nuclee. Smartphone-urile bazate pe Windows Phone 8 vor fi echipate cu ecrane cu rezolutie HD si s-a promis suportul cardurilor de memorie si NFC. In baza ultimei tehnologii va fi lansat un servicul de plati electronice. In plus, cu ajutorul NFC va fi posibil schimbul de date cu alte smartphone-uri WP8.

In noua versiune a OS-ului mobil va fi browser-ul Internet Explorer 10, cu suport complet pentru HTML5 si cel mai rapid motor JavaScript, in comparatie cu solutiile concurentilor. Utilizatorii corporativi vor aprecia suportul pentru criptare si download-uri sigure, pe linga care si unele posibilitati mai avansate ale pachetului de aplicatii Office. Ceilalti vor beneficia de serviciile cartografice si de navigare Nokia, precum si de Skype-ul integrat.

Schimbari au fost facute si in interfata platformei. Acum, de exemplu, pe ecranul principal veti avea posibilitatea sa alegeti dimensiunea componentelor interfetei Metro.

Toolkit-ul pentru dezvoltatorii de aplicatii pentru Windows Phone 8 va fi lansat in aceasta vara. S-a anuntat suportul tehnologiei C si C + +, Visual Basic, HTML5 si altele. Primele smartphone-uri cu noua platforma vor fi lansate in aceasta toamna impreuna cu lansarea Windows 8. Modelele noi vor fi prezentate de Nokia,  Samsung, HTC si Huawei. Initial va fi oferit suport pentru 50 de limbi. Vinzarile dispozitivelor vor incepe in acelasi timp in 180 de tari.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.