Lookout a lansat o noua versiune a aplicatiei Lookout Mobile Security, care are acum adaugata functia de „safe browsing” la varianta sa premium, fara niciun cost suplimentar, informeaza Cnet.com.

Serviciul verifica linkurile pe care utilizatorul da click, inainte ca acestea sa se incarce, pentru a se asigura ca nu duc catre site-uri periculoase pentru siguranta device-ului. Astfel, userii au sanse mai mari sa evite tentativele de phishing sau de infectare cu malware.

Functia de „safe browsing” nu este inca folosita la scara larga pe device-urile mobile, desi amenintarile sunt la fel de prezente ca si pentru cei care folosesc desktop-uri. Potrivit lui Kevin Mahaffey, Chief Technology Officer in cadrul Lookout, cele mai mari amenintari la adresa mobilelor sunt descarcarile de programe periculoase de tip drive-by sau exploatari de securitate pe site-uri periculoase. Potrivit acestuia, majoritatea conexiunilor se fac prin intermediul programelor Webkit, eventualele probleme ale acestuia putind afecta foarte multi useri.

Webkit este motorul care se afla la baza browserului standard folosit de iOS.

Functia de Safe Browsing de la Lookout va aparea ca o optiune noua pe ecranul principal al browserului. La un singur click vor aparea cateva detalii despre noul serviciu. Daca linkul pe care apasa utilizatorul este sigur, serviciul va arata acest lucru intr-un mesaj afisat in fereastra de notificari.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.