Linux on GalaxyLuna trecută, Samsung a anunțat o nouă aplicație – Linux on Galaxy, care permite rularea Linux pe smartphone și lucrul cu programele pentru acest sistem de operare, prin conectarea dispozitivului Galaxy la stația de andocare DeX.

Acum, gigantul coreean a publicat un scurt videoclip conceptual, care conține mai multe informații despre noua sa inițiativă.

În video puteți vedea cum utilizatorul plasează smartphone-ul în stația de andocare, iar pe ecranul monitorului se încarcă software-ul corespunzător. Apoi rulează aplicația Linux on Galaxy și se selectează Ubuntu 16.04 LTS. Din imagine se observă prezența butonului „+”, ceea ce permite adăugarea altor distribuții Linux.

După descărcarea Ubuntu, utilizatorul deschide mediul de dezvoltare integrat pentru Eclipse, care este folosit pentru a crea software pentru mai multe limbaje, inclusiv Java (aplicații pentru Android). Cu alte cuvinte, veți putea dezvolta programe pentru dispozitivele Android cu procesoare ARM.

Samsung declară că aplicația Linux on Galaxy este o oportunitate excelentă pentru dezvoltatori de a programa într-un mediu Linux. În același timp, utilizatorii obișnuiți, pe lângă aplicațiile pentru Android, pot rula teoretic programe desktop atunci când se conectează la DeX – precum Chrome, Firefox, LibreOffice și GIMP din setul de distribuții GNU/Linux.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.