java0801Compania TIOBE Software a publicat ratingul celor mai populare limbaje de programare, format prin numărarea referințelor acestora în căutările pe Google, Bing, Yahoo!, Wikipedia, Amazon, YouTube, Baidu și alte servicii.

Potrivit analiștilor TIOBE Software, cel mai popular instrument din mediul profesional, pentru crearea aplicațiilor, în momentul de față este Java. Acest limbaj de programare, în ultimele 12 luni, a obținut suplimentar 6%, în clasamentul general și deține 21,5% din piață. Java a primit titlul onorific de „limbajul de programare al anului 2015”. Al doilea după popularitate este limbajul C (16%), iar pe locul trei în top de află C++ (7 %). Pe poziția a patra se situează C# (4,7%).

În ceea ce privește celelalte limbaje de programare din clasament, atunci un interes mai mare din partea publicului, în 2015, le-au demonstrat Python, Visual Basic .NET și Delphi. Mai rar au fost menționate pe internet limbajele Objective-C, PL/SQL și PHP. Cu versiunea completă a raportului TIOBE Software puteți face cunoștință aici.

Ar trebui remarcat faptul că 2015 a devenit nu doar anul în care a crescut popularitatea Java, dar și anul în care a fost sărbătorit jubileul a douăzeci de ani de la apariția acestui limbaj. În cinstea aniversării, Oracle a publicat o cronologie interactivă de evenimente din istoria de 20 de ani a Java. Pentru a vizualiza documentul accesați adresa oracle.com.edgesuite.net/timeline/java.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.