Oamenii de stiinta de la Universitatea din Molise (Università degli Studi del Molise), Italia, au dezvoltat programul Easy Grave, care ajuta utilizatorul sa se orienteze intr-un cimitir necunoscut si sa gaseasca rapid un careva mormint. 

Programul este conceput in primul rind pentru vizitatorii care se pierd printre aleele cimitirelor cautind mormintele celebritatilor. Acesta functioneaza simplu: in loc de numele strazii, ca intr-un navigator obisnuit, poate fi introdus numele persoanei a carui mormint trebuie sa-l gasiti. Pe ecran apare harta necropolei si cel mai scurt drum catre mormintul dat.

La moment exista o aplicatie doar pentru PC, ceea ce complica folosirea ei la locul de fata. Doritorii pot din timp sa-si programeze traseul, iar apoi imprimindu-l sa viziteze mormintele.

Dezvoltatorii Easy Grave planuiesc in curind sa lanseze o aplicatie si pentru smartphone-uri. Versiunea mobila va permite sa va orientati printre pietrele funerare cu ajutorul telefonului si elimina necesitatea de a reveni la intrarea in cimitir, unde de obicei este aplasata schema.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.