Un expert francez în informatică al Vupen Security a arătat astăzi că iPhone şi iPad au grave probleme de securitate. Specialiştii recomandă posesorilor de astfel de terminale să nu downloadeze de pe internet niciun document în format PDF, întrucât există riscul infectării cu un virus care permite accesarea fişierelor de pe unităţile de stocare ale acestora.

Vulpen Security a comunicat faptul că iPhone şi iPad se confruntă cu două mari probleme de securitate, ceea ce permite piraţilor informatici să pătrundă în sistemul de date al acestor terminale prin intermediul unui proces care comportă două etape:

1. Utilizatorul este invitat să viziteze un site de pe internet. În urma acceptării invitaţiei, piraţii informatici reţin modelul respectivului terminal precum şi versiunea softului. Utilizatorul este redirecţionat către descărcarea unui fişier PDF, fapt ce exploatează prima insuficienţă de securitate a modelelor de la Apple şi anume cea legată de citirea documentului in format PDF.

2. Odată ce este realizată prima etapă, virusul contactat împreună cu PDF-ul pătrunde în sistemul de operare al terminalului, având acces la întreaga bază de date a acestuia.

Chaouki Bekrar de la Vulpen Secuity spune că acest lucru se întâmplă din cauza popularităţii de care se bucură cele două gadgeturi Apple, care au devenit o ţintă preferată de piraţii informatici.

sursa: capital.ro

2 COMENTARII

  1. […] IPhone şi iPad au grave probleme de securitate Sat Aug 07, 2010 13:17 pm Un expert francez în informatică al Vupen Security a arătat astăzi că iPhone şi iPad au grave probleme de securitate. Specialiştii recomandă posesorilor de astfel de terminale să nu downloadeze de pe internet niciun document în format PDF, întrucât există riscul infectării cu un virus care permite accesarea fişierelor de pe unităţile de stocare ale acestora. […] […]

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.