Utilizatorii iPhone au posibilitatea ca, atunci când fac o fotografie, localizarea geografică a acesteia să fie făcută automat. Însă ce se întâmplă dacă aveţi un iPhone, dar faceţi fotografii cu aparatul foto?

Acum există o aplicaţie care rezolvă problema. Aceasta se numeşte gps4cam şi permite marcarea geografică a imaginilor realizate cu ajutorul aparatului foto. Ulterior, fotografiile pot fi vizionate pe harta lumii cu ajutorul unor programe ca iPhoto, Picasa sau Aperture. Avantajul acestui program constă în faptul că nu este nevoie să fiţi conectat la o reţea GSM pentru a realiza conexiunea cu satelitul, respectiv marcarea fotografiilor. Astfel, fotografii obţin mai multă libertate.

Utilizarea lui gps4cam este destul de simplă. Fotograful nu are nevoie decât să pornească programul pe iPhone, înainte de începerea călătoriei. Turul foto poate fi oricât de lung, deoarece programul rămâne activ şi în modul Energy Saving. La sfârşitul călătoriei, utilizatorul trebuie să apese butonul Export. Apoi, programul va genera un cod QR care conţine toate infomaţiile necesare pentru marcarea geografică a imaginilor. Apoi, se fotografiază ecranul cu aparatul foto, după care se copiază toate imaginile în computer cu ajutorul aplicaţiei gps4cam.

Codul QR generat este principalul atu al acestui program. Acesta generează un cod de bare, astfel încât utilizatorul nu trebuie să marcheze fiecare fotografie în parte. De asemenea, un singur cod QR poate fi fotografiat de mai mulţe persoane care au luat parte la aceeaşi călătorie, astfel încât fiecare îşi va putea marca propriile imagini.

gps4cam este disponibil deocamdată doar pe Apple App Store USA pentru 1,99 Dolari.

sursa: chip.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.