ios8
Compania Apple a prezentat aseară, în cadrul conferinței WWDC 2014, noul său sistem de operare mobil – iOS 8.

Potrivit lui Tim Cook, 97% din utilizatorii de dispozitive iOS sunt multumiți de iOS 7, în timp ce Google se poate lăuda doar cu un număr foarte mare de malware pentru Android.

 ios8 3

iOS 8, potrivit lui Craig Federighi, menține designul versiunei anterioare a sistemului de operare, dar a primit mai multe inovații cheie. Astfel, centrul de notificări, actualizat, vă permite să raspundeți la mesaje chiar de pe ecranul de blocare și nu doar cînd deschizi aplicația corespunzătoare.

În meniul multitasking a apărut accesul la lista de contacte, s-a simplificat lucrul cu aplicația client pentru e-mail.

 2f5c6f778409adc29f0a6a9ec6f1cc6b

23423

 Aplicația „Mesaje” suportă acum conversațiile în grup și trimiterea de mesaje audio și video, pot fi trimise chiar și date despre locația utilizatorului. În iOS 8 a apărut functia Quicktype, care poate anticipa cuvîntul următor introdus.

24234

24234

 Aplicația HealthKit colectează informații despre starea fizică a utilizatorului, inclusiv activitatea acestuia, faza de somn, caloriile arse, etc. Programul poate transmite informații despre utilizator la instituția medicală, unde acesta este deservit.

w1 w2

 De asemenea, iOS 8 dispune de un nou editor foto avansat. A fost anunțată integrarea Siri cu serviciul de recunoaștere a pieselor muzicale Shazam. De asemenea, asistentul vocal acum poate fi activat prin voce, fără a atinge telefonul. A devenit disponibilă posibilitatea de cumpărare a pieselor din iTunes folosind comenzi vocale. În Siri a fost extins și suportul pentru noi limbi, dar Apple nu a precizat pentru care anume.

 a1a2

 Unele modificări au fost făcute și în App Store. În magazinul de aplicații au apărut acum listele cu cele mai populare căutari, colecțiile de jocuri pe care le puteți cumpăra cu reducere, precum și clipurile video scurte care demonstrează caracteristicile unui program sau joc.

q1

q2

În timpul prezentării, o atenție deosebită s-a acordat noilor posibilități pentru dezvoltatori. Acum, aceștea pot crea widget-uri pentru centrul de notificări, extensii pentru Safari, tastaturi virtuale (în timpul prezentării a fost prezentat Swype). Dezvoltatori au acum posibilitatea de a utiliza senzorul de amprente pentru ași proteja aplicațiile.

d1

d2

Apple a confirmat zvonurile legate de sistemul „casa inteligentă”. iOS 8 într-adevăr suporă diferite lacăte electronice, becuri, camere, termostate, și alte atribute ale unei astfel de case. De exemplu, utilizatorul poate spune asistentului Siri că merge la culcare, după care sistemul va încuia ușa și va stinge luminile.

3223423

Compania din Cupertino a prezentat, de asemenea, tehnologia ce simplifică crearea de jocuri performante, cu o sarcină redusă asupra parții hardware. Cu ajutorul acesteia, pe iOS a fost portat chiar și motorul grafic avansat Frostbite. Pentru programatorii, probabil, cea mai placută surpriză a fost prezentarea unui nou limbaj de programare – Swift.

e1

Versiunea beta a iOS 8 este deja disponibilă dezvoltatorilori. Proprietarii de dispozitive mobile Apple vor putea instala noua versiune la toamnă. iOS 8 este suportat de smartphone-urile iPhone 4S și mai noi, precum și de tabletele iPad 2 și mai noi.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.