i1

Astăzi, Apple va lansa versiunea finală a iOS 7. Noul OS va putea fi instalat de deținătorii de iPhone (începind cu versiunea a 4-a), iPad (începind cu a doua generatie), iPad mini și iPod touch din a cincea generație.

i2

Comparativ cu iOS 6, designul versiunii actualizate a platformei a devenit mai „plat” şi minimalist. Au fost modificate iconiţele, fontul, aplicațiile integrate, imaginile de fundal, precum și capacitatea de a regla mai mulți parametri.

i9

Dezvoltatorii au schimbat interfaţa de apel și au adaugat functionalități aplicaţiei Meteo, care poate acum afişa animaţii. În iOS 7 a apărut centrul de control care se accesează cu o glisare (swipe) de jos în sus. Acesta oferă acces la aplicațiile cheie, setări și playerul muzical.

i4

Mult mai informativ a devenit centrul de notificare, care te anunță despre email-urile primite, apeluri, notificări de la aplicații şi starea vremii. OS-ul a învățat să analizeze frecvența de utilizare a diverselor aplicaţii, alocînd în mod corespunzător priorități pentru startul rapid al aplicaţiilor.

i5

În browserul actualizat Safari, a dispărut limita privind numărul de tab-uri deschise și a fost implementat un nou sistem vertical de afișare a linkurilor salvate, funcţia control parental, precum și un singur cîmp pentru URL și căutare.

În iOS 7 a fost integrată o nouă aplicatie – „lanterna”. În plus, platforma suportă tehnologia de transfer de fisiere wireless – AirGrop, care va fi disponibilă doar pentru proprietarii de iPhone 5 , iPad din generația a patra, iPad mini și ultimul iPod touch.

i6

Sistemul de control vocal, Siri, nu doar că a învătat limba germană și franceză, dar, de asemenea, permite utilizarea comenzilor vocale pentru a modifica setările (cum ar fi luminozitatea). Siri are acum noi voci si o integrare mai bună cu Wikipedia și Twitter. Datorită sistemului intelectual de auto-actualizare, aplicaţiile se pot actualiza în dependenţă de careva condiţii date – de exemplu, numai atunci cînd dispozitivul este conectat la Wi-Fi.

i7

În aplicaţia camera foto au aparut filtre. Ele pot fi aplicate atît la fotografiere, cît şi la imaginile deja existente. Fotografiile  pot fi grupate în funcție de ora și locul unde au fost făcute.

i8

Odată cu lansarea iOS 7 compania va lansa serviciul iTunes Radio, care va permite să ascultaţi muzică în mod streaming, să creași propriul post de radio și să editaţi listele de redare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.