Apple a adăugat în iOS 11 suportul pentru fișierele audio în format FLAC. Despre aceasta a anunțat un utilizator de pe Reddit, care a instalat pe dispozitivul său noua versiune a sistemului pentru dezvoltatori.

După cum se menționează în discuția pe Reddit, fișierele în format FLAC pot fi sincronizate cu dispozitivul mobil prin intermediul iCloud Drive. Accesul la acestea poate fi obținut prin intermediul noii aplicatii „Files”. Astfel piesele de calitate superioară sunt redate direct pe telefon sau tabletă.

În cazul în care informația este veridică, atunci aceasta este prima apariție a suportului FLAC pe dispozitivele iOS. Anterior, pentru a reda audio necomprimat pe iPhone sau iPad trebuia să utilizezi formatul Apple propriu – ALAC. Acesta, în comparație cu FLAC, este suportat de iTunes.

De fapt, nu este nimic dificil de a converti fișierele audio dintr-un format în altul fără pierderi de calitate. Dar FLAC este un format mult mai popular, așa că aceasta decizie trebuie să fie pe placul tuturor.

FLAC funcționează numai în aplicația „Files”, dar nu și în Apple Music, în caz contrar Apple ar trebui să facă modificări semnificative în iTunes. Chiar dacă această opțiune nu va apărea în serviciul muzical în viitor, cel puțin acum audiofilii vor avea posibilitatea să asculte fișierele audio în format FLAC pe iOS 11. Nouă versiune a sistemului de operare va fi disponibilă tuturor la toamnă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.