Intel preia compania de servicii de securitate informatică McAfee pentru 7,7 miliarde dolariProducătorul de procesoare Intel a anunţat joi că va plăti 48 de dolari pentru fiecare acţiune a productărului de software de securitate McAfee, valoarea totală a tranzacţiei ridicându-se la 7,7 miliarde dolari, infomează MarketWatch.

Preţul este cu 62% peste nivelul la care acţiunile McAfee au încheiat şedinţa de miercuri, de 29,93 dolari/acţiune.

Ca urmare a anunţului, preţul acţiunilor a urcat cu 58% în tranzacţiile electronice.

McAfee va deveni o subsidiară deţinută 100% de Intel. Ambele companii sunt bazate în Santa Clara, California. Fondată în 1987, McAfee are 6.100 de angajaţi şi venituri de 2 miliarde de dolari în 2009, fiind cea mai mare din lume.

Intel va beneficia de poziţia de forţă a producătorului de antiviruşi în domeniul securităţii iar McAfee va putea să îşi optimizeze softurile care consumă foarte multe resurse.

sursa: zf.ro

1 COMENTARIU

  1. […] Intel a cumpărat productărul de software de securitate McAfee Fri Aug 20, 2010 8:36 am Producătorul de procesoare Intel a anunţat joi că va plăti 48 de dolari pentru fiecare acţiune a productărului de software de securitate McAfee, valoarea totală a tranzacţiei ridicându-se la 7,7 miliarde dolari, infomează MarketWatch. Preţul este cu 62% peste nivelul la care acţiunile McAfee au încheiat şedinţa de miercuri, de 29,93 dolari/acţiune. Ca urmare a anunţului, […] […]

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.