Googles Bouncer service decreased malware occurrences by 40%Google a introdus un nou serviciu (cu nume de cod „Bouncer”) ce asigură verificarea aplicaţiilor Android pentru detectarea infecţiilor cu malware, spyware, troieni, dar şi a activităţilor suspicioase, care pot indica prezenţa unor probleme.

Fiecare aplicaţie este rulată pe serverele Google, pentru a simula comportamentul acesteia pe dispozitivele Android ale utilizatorilor. Noul sistem de verificare este impus atit aplicaţiilor nou adăugate în Android Market, dar şi celor deja existente, pentru a preveni situaţiile în care autorul acestora decide să ascundă în versiunea actualizată a unei aplicaţii şi componente de tip malware, periculoase pentru utilizatori.

Detectarea unui comportament suspect sau porţiuni de cod maliţios, în urma simulărilor ce au loc în infrastructura Google Cloud, duce la trimiterea automată a aplicaţiei pentru verificarea manuală de către un angajat Google. Încărcarea unei aplicaţii maliţioase în Android Market este blocată în mod automat la detectarea unei infecţii sau imediat după verificarea manuală, dacă alerta a fost dată în urma simulărilor interne.

Spre deosebire de Apple, care verifică fiecare aplicaţie iPhone înainte de a permite postarea în iTunes Marketplace, Google nu impune verificarea prealabilă a aplicaţiilor Android, preferând să verifice mai tirziu aplicaţiile nou adaugate.

Serviciul „Bouncer” este acum în fază de testare şi funcţionează deja de mai multe luni, suficient pentru a avea un impact asupra numărului de aplicaţii infectate din Android Market, încât între prima şi a doua jumătate a anului 2011 numărul acestora a scăzut cu 40%.

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.