Google, determinata sa treaca in domeniul virtual toate cartile, s-a gandit ca ar fi bine sa afle cate carti se afla in acest moment pe Internet.

Dupa ce au creat un program special au ajuns la cifra de 129.864.880 carti, informeaza Gizmodo.

Un post de pe blogul „Inside Google Books” explica intreaga procedura.

Prima data trebuie sa decizi cum definesti a fi o carte, in general Google identificandu-le dupa numarul ISBN atribuit.

Dar ISBN este un standard relativ nou, aparut in anii ’60, folosit mai mult in occident, asa ca sunt o multime de carti, vechi sau straine, care nu au acel cod. Asa ca Google a extins metoda de identificare, incluzand 150 de surse, dupa care a eliminat duplicatele.

S-a ajuns astfel la aproximativ 600 de milioane de fisiere. Dupa ce au fost eliminate mai multe duplicate, harti, brosuri, inregistrari audio sau alte fisiere mixte, au ajuns la cifra de 129.864.880.

sursa: ziare.com

2 COMENTARII

  1. […] Google: Pe Internet sunt 129.864.880 carti Mon Aug 09, 2010 9:42 am Google, determinata sa treaca in domeniul virtual toate cartile, s-a gandit ca ar fi bine sa afle cate carti se afla in acest moment pe Internet. Dupa ce au creat un program special au ajuns la cifra de 129.864.880 carti, informeaza Gizmodo. Un post de pe blogul “Inside Google Books” explica intreaga procedura. Prima data trebuie sa […] […]

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.