Oamenii de știință britanici au creat un joc care poate îmbunătăți memoria oamenilor în etate. Studiul a demonstrat că, după o lună, memoria pacienților s-a îmbunătățit cu 40%.

Noul program îmbunătățește memoria oamenilor în stadii incipiente de demență și la primele sindroame de declin cognitiv (capacitatea de a gândi). Astfel, aplicația poate minimiza simptomele bolii Alzheimer în stadii incipiente, care este principala cauză a demenței.

Deoarece la persoanele cu tulburări cognitive adesea lipsește motivația de a face ceva, exercițiile standard sunt plictisitoare creierului și nu sunt interesante vârstnicilor. Aplicația dezvoltată de către oamenii de știință britanici pentru iPad este numită Game Show și imită un program de televiziune cu premii în bani. În acest joc există muzică veselă și efecte vizuale pline de culoare, care fac antrenamentul creierului mai atractiv. Participanții Game Show trebuie să pună obiecte geometrice la locul potrivit.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, numai în 2015 au fost înregistrate 47,5 milioane de persoane cu demență și numărul persoanelor date este în creștere în fiecare an. La moment demența nu poate fi vindecată, există doar medicamente care facilitează sindroamele bolii.

Experții independenți declară că rezultatele studiului sunt încurajatoare și că e necesară o experiență la o scară mai largă, cu un număr mai mare de utilizatori (la testare au luat parte 12 persoane).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.