Fondatorul serviciului de file sharing, Kim Dotcom, a promis lansarea serviciului Megabox, proiectat pentru muzicienii independenti.

Megabox, potrivit lui Dotcom este proiectat pentru a „schimba balanta de putere de la companiile multimiliardare spre muzicieni care intradevar produc muzica„. Prima data s-a vorbit despre acest proiect inca in luna decembrie a anului 2011.

Atunci Dotcom a anuntat ca muzicieni vor putea vinde prin intermediul site-ului operele sale si sa primeasca 90 la suta din venituri. Insa in ianuarie 2012, Megaupload a fost închis, iar creatorii sai, inclusiv Dotcom au fost retinuti.

Mai tirziu, Dotcom si alti angajati ai Megaupload au fost arestati in Noua Zeelanda, si apoi eliberati pe cautiune. In aceasta vara este programata revizuirea problemei de extradare a lor in Statele Unite, unde vor fi acuzati de continutul piratat care era stocat pe serviciul de file-sharing.

Pe 21 iunie Dotcom a scris pe pagina sa de twitter ca in curind Megabox va fi lansat. Intr-o conversatie telefonica cu TorrentFreak el a confirmat faptul ca proiectul este in constructie. Detalii despre Megabox, Dotcom a promis sa ofere in zilele apropiate.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.