Dezvoltatorii popularului browser Firefox nu vor mai oferi suport pentru unele versiuni neactuale ale sistemelor de operare. Pe blogul Mozilla au apărut informații precum că Firefox nu va mai avea suport pentru Windows XP și Vista din septembrie anul viitor.

Microsoft a încetat suportul pentru Windows XP în 2014. În ciuda acestui fapt, Firefox primește încă actualizări pentru acest sistem de operare. Cu toate acestea, începând cu anul 2017, Mozilla nu va mai putea susține browserul său pentru o versiune moartă oficial. Dezvoltatorii motivează decizia lor prin existența mai multor găuri de securitate, a căror prezență nu le permite utilizatorilor browserului să-și protejeze datele sensibile.

În luna martie a anului viitor, Mozilla Firefox pentru Windows XP și Vista se va actualiza automat la versiunea (Extended Support Release). Utilizatorii browserului cu aceste sisteme de operare nu vor mai primi actualizări și noi funcții, însă ei vor beneficia în continuare de patch-uri de securitate. În luna septembrie, dezvoltatorii vor opri complet suportul pentru XP și Vista.

Lasă un răspuns