Dezvoltarea globala a Facebook a starnit invidia multor companii prin cei 500 de milioane de utilizatori ai sai, iar reteau sociala nu pare sa se opreasca aici.

Facebook si-a aratat consideratia pentru toti userii sai prin lansarea unei aplicatii pentru telefoanele care nu se incadreaza in gama smartphone-urilor.

Aplicatia “Facebook for Feature Phone” va fi disponibila pentru cel putin 2500 de dispozitive fabricate de Nokia, Sony Ericsson, LG si alti producatori. In prezent, compania lucreaza cu anumiti operatori mobili din intreaga lume pentru a furniza aplicatia fara a percepe taxe in primele 90 de zile de la lansare.

Noul serviciu a fost creat in colaborare cu Snaptu, care dezvolta produse destinate facilitarii accesului la Internet de pe mobil.

Facebook domina deja segmentul smartphone-urilor, aplicatia pentru iPhone fiind considerata de catre Apple cea mai buna din toate timpurile. Cu toate astea, un smartphone care costa in medie 200 de dolari nu este cel mai preferat dispozitiv in tarile aflate in dezvolare.

Potrivit cercetarilor Facebook, in prezent exista 200 de milioane de utilizatori activi care acceseaza reteaua sociala prin intermediul dispozitivelor mobile, acestia fiind de doua ori mai activi pe Facebook decat userii non-mobili.

Compania mobiThinkinging a oferit cateva statistici interesante despre utilizarea globala a mobilelor. Potrivit raportului, numarul celor care vor detine un dispozitiv mobil va depasi pragul de 5 miliarde inregistrat in 2010, influentat de dezvoltarea Chinei si a Indiei.

Totodata se arata ca, in 2011, peste 85% dintre noile telefoane mobile vor avea abilitatea de a accesa Internetul. Statisticile mai arata ca, in 2009, jumatate de miliard de oameni au accesat Internetul prin intermediul mobilelor, iar in 5 ani, numarul acestora se va dubla.

Facebook a explicat decizia de a crea o aplicatie pentru telefoanele non-inteligente printr-o postare pe blogul oficial: “Smartphone-urile ofera functii mai bune pentru shareing cu prietenii, dar nu sunt folosite de majoritatea oamenilor de pe glob.”

Astfel, Facebook isi propune sa acapareze tocmai aceasta piata care a ramas neexplorata. Pana la urma, nu ajungi la 500 de milioane de utilizatori fara cateva telefoane mai mult sau mai putin “clasice”.

Tarile in care aplicatia Facebook este deja disponibila sunt: Sri Lanka, Ucraina, Polonia, Singapore, Arabia Saudita, Hong Kong, Tunisia, Republica Dominicana si Romania.

Urmatoarele pe lista vor fi: Canada, India, Mexic, Brazilia si Bulgaria.

sursa:hit.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.