n_8896

Compania Dropbox a anunțat despre achiziționarea a două start-up-uri: Loom – un serviciu de sincronizare și stocare a imaginilor în nori și Hackpad – pentru lucrul în comun asupra documentelor.

Termenii tranzacției nu au fost dezvăluiți. Se cunoaște că toată echipa Loom, formată din șapte persoane, se va alătura celor de la Dropbox. Serviciul va fi închis pe 16 mai. Pînă la această dată utilizatorii actuali vor putea exporta datele din Loom în Dropbox.

Serviciul Loom înlocuiește albumul foto pe i-dispozitive, permite stocarea imaginilor la dimensiunea lor originală și este îndrăgit de mulți utilizatori. Aplicația a fost lansată pentru iPhone, iPad și Mac-uri. De asemenea, serviciul era accesibil prin intermediul interfeței web. În toamna anului trecut, start-up-ul a adunat 1.3 milioane dolari de investiții de la Google Ventures, Tencent, Greata Oaks VC și alți investitori.

Serviciul Hackpad, de asemenea, a apărut datorită acceleratorului de start-up-uri Y Combinator. Însă, acesta, spre deosebire de Loom, va funcționa și în continuare. Hackpad reprezintă o aplicație pentru redactarea în comun a documentelor, în timp real. Achizițiile date se încadrează în planurile Dropbox de a extinde funcțiile „cloud” pentru utilizatorii corporativi.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.