magento

Datorită faptului că comerțul online crește, apar tot mai multe platforme pentru crearea magazinelor online: Merchium, CS-Cart, Simpla, NetCat, Nethouse, Magento, UMI.CMS sunt doar cîteva.

Ion Mocan, IT-specialist la WeBee Studio explică avantajele platformei Magento și cazurile, în care este mai bine să folosești alte platforme, mai simple.

Răspuns scurt: Dacă doriți să deschideți un site cu aproximativ 100 de articole, mai bine creați un ecommerce site pe WordPress. Dacă vreți un site cu 1000, 5000, sau 10000 de articole – alegeți Magento. El este creat pentru a menține mii de produse, pentru a rezista traficului înalt, și sutelor de comenzi pe minut.

Iată avantajele principale ale platformei Magento:

Economisește timp și bani

Magento este open-source și are o librărie mare de extensii gratuite create de developeri din toată lumea. Asta va permite să nu reinventați roata, ci să utilizați extensiile deja create. De asemenea, puteți să folosiți un singur account Magento pentru a administra mai multe magazine e-commerce (în diferite limbi, cu diferite valute). Aceasta reprezintă un avantaj pentru extinderea pe piața internațională.

O comunitate gigantă

Peste 240000 de afaceri folosesc Magento pentru ecommerce. Acum sunt mai mult de 800000 de developeri pentru Magento.

Integrare ușoară cu aplicații third-party

Conectează experiența ta ecommerce cu Ebay, PayPal, MailChimp, Google Shopping, QuickBooks și altele. Platforma, de asemenea, permite adăugarea Google Analytics și altor aplicații de acest gen pentru a monitoriza mai bine vizualizarea magazinului Dvs.

Spațios și rezistent

Un magazin pe platforma Magento permite adăugarea a 500000 de produse și procesarea a 80000 de comenzi pe oră. Pentru antreprenori, asta e o oportunitate de creștere în viitor, fără a mări semnificativ costurile de întreținere a site-ului. Datorită complexități, Magento oferă o soluție specială de hosting pentru a optimiza performanța și viteza de încărcare a paginii.

Optimizare avansată pentru SEO

Magento este performant și în privința fluxului de trafic organic. Platforma a fost construită respectând cerințele SEO, pentru ca produsele de pe site să fie mai ușor indexate de Google, Bing și Yandex. De asemenea, Magento este flexibil în configurarea personalizată, dacă Dvs. aveți cunoștințele necesare în SEO.

Filtre inteligente

Îmbunătățiți experiența ecommerce prin filtrele pentru produse din mai multe criterii. Magento folosește module precum taguri pentru filtre, product reviews, ultimele produse viualizate și comparate, și permite configurarea căutării pe site prin termeni de auto-sugestie. De exemplu, dacă clientul dorește un telefon cu preț pînă la 500 euro de culoare roz, el are nevoie să facă doar cîteva click-uri pentru a vedea toate modelele corespunzătoare.

Configurare mobile-friendly

Magazinele online pe Magento sunt adaptate pentru smartphone, tablete și alte device-uri. Trendul consumatorilor ”mobili” crește, de aceea Magento vă permite să nu pierdeți clienții, care cumpără mai mult de pe gadget-uri.

Content-management versatil

Editorul cu design intuitiv, vizual, vă permite ușor să folosiți și să editați site-ul. Modulul WYSIWYG (ceea ce vezi, e ceea ce primești), permite modificarea celor mai de bază domenii din site.  Magento, însă, necesită mai multe cunoștințe tehnice decît alte CMS-uri, (WordPress sau Joomla), de aceea e mai bine să găsiți un specialist în domeniu care să vă ajute în crearea site-ului.

Configurări de securitate avansată

Păstrează-ți site-ul în siguranță și cu opțiuni de multiple nivele de securitate. PCI Data Security este inclusă în Magento, alături de CAPTCHA și login screens. Este posibilă setarea.

Funcția ”up-sells” și ”cross-sells

La procurarea oricărui produs, Magento va sugera utilizatorului procurarea altor produse, foarte relevante. De exemplu, la procurarea iPhone-ului, Magento va sugera procurarea case-ului, căștilor. Această funcționalitate ajută la mărirea numărului de vînzări.

Concluzie: În cazul în care doriți să vă ocupați singur de elaborarea site-ului și aveți mai puțin de 200 de produse – folosiți WordPress sau PrestaShop. Dar dacă doriți să aveți cîteva sute de produse sau mai mult, sunteți gata să investiți în site și să aveți trafic înalt, Magento este o alegere potrivită.

Lasă un răspuns