Adrian Constantin (23 de ani) şi Cosmin Matei (24 de ani), foşti olimpici naţionali la informatică, au creat o aplicaţie web unică în Europa, cu funcţii de motor de căutare, care adună şi organizează conţinutul video de pe mii de website-uri, seriale TV, clipuri, trailere. Aplicaţia lor a stârnit interesul unor publicaţii internaţionale prestigioase.

TVLinks, aplicaţia dezvoltată de cei doi tineri, stârnit interesul unor publicaţii internaţionale extrem de cunoscute, care au scris despre ei, precum TechcrunchYahoo Finance sau Forbes.

Adrian Constantin a acordat un interviu pentru MONEY.ro, în care a vorbit despre ambiţiile celor doi, care au reuşit până acum, prin serviciile pe care le-a oferit firma lor, să atragă 100 de milioane de utilizatori din întreaga lume. InteraktMedia, care deţine TV-Links, este singura companie europeană care dezvoltă un sistem de căutare video.

În ultima lună, potrivit statisticilor Google Analytics, peste trei milioane de utilizatori au folosit serviciile celor doi tineri programatori.

TVLinks este o aplicaţie web, cu funcţii de motor de căutare, sistem de indexare, EPG (electronic programming guide) şi programare TV, alături de funcţionalităţi de social networking”, spune Constantin.

TVLinks, care s-a lansat în iulie, ajută utilizatorii să găsească orice tip de serial, clip, trailer, care e disponibil în mod legal pe Internet. Principala funcţionalitate a sistemului dezvoltat de cei doi este aceea de catalogare a filmelor şi serialelor.

Catalogul TV-Links oferă, pentru fiecare titlu indexat, informaţii despre conţinutul video, descriere, premii, top vizionări, actori, ştiri, comentarii.

TVLinks scanează în prezent peste 2.000 de website-uri şi furnizori de concţinut.

Până în prezent, cei doi au investit câteva zeci de mii de euro în TVLinks. Constantin estimează că TV-Links are o cotă de piaţă de maxim 10% în această nişă, de căutare a conţinutului video.

Doi dintre cei mai importanţi competitori ai TVLinks sunt companiile americane OVGuide şi SideReel.

Până în prezent TVLinks nu a beneficiat de investiţii externe, spune Constantin, dar compania nu exclude această posibilitate.

Conform companiei de monitorizare Alexa, TVLinks atinge în clasamentul zilnic poziţii printre cele mai vizitate 5000 siteuri din lume.

TVLinks are în derulare contracte cu Netflix, iTunes, iReel UK şi oferă întregul catalog de Video On Demand al Amazon. Compania a mai semnat contracte de publicitate cu agenţii importante, precum AOL sau Technorati.

Principala sursă de venit a TVLinks este „display advertising”, după modelul de business imdb.com, care are afaceri de 100 milioane de dolari doar din acest tip de publicitate.

Compania este în discuţii şi urmăreşte lansarea de aplicaţii compatibile Google TV şi Yahoo Conected TV.

sursa: money.ro

2 COMENTARII

  1. […] Doi români vor să revoluţioneze căutarea video pe Internet Tue Aug 03, 2010 22:42 pm Adrian Constantin (23 de ani) şi Cosmin Matei (24 de ani), foşti olimpici naţionali la informatică, au creat o aplicaţie web unică în Europa, cu funcţii de motor de căutare, care adună şi organizează conţinutul video de pe mii de website-uri, seriale TV, clipuri, trailere. Aplicaţia lor a stârnit interesul unor publicaţii internaţionale prestigioase. TVLinks, aplicaţia […] […]

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.