De multe ori sunt intrebat de cititori sau prieteni, cum se poate face usor un site, ce instrumente ar putea utiliza pentru constructia unui Website, Blog, Magazin Online, de unde pot invata HTML, etc.

Am o veste buna pentru cei care doresc sa isi faca un site gratuit, dar considera ca nu au cunostintele necesare: platfoma ucoz.ru a fost localizata si in limba romana, iar acum va puteti face un site, blog sau magazine online extrem de simplu, folosind primul website builder localizat in limba romana – uCoz.ro.

Pentru a aprecia scara la care se utilizeaza platforma ucoz, extrem de populara in randul vorbitorilor de limba rusa, exista peste un milion de site-uri active la nivel global. uCoz tocmai a implinit 6 ani iar, de-a lungul existentei a obtinut distinctii importante de la Mashable si RuNet, printre altele. Daca doriti si mai multe informatii despre ucoz.ro, va invit sa urmariti un clip de prezentare in limba romana (o surpriza placuta):

Mai departe, va prezenta cateva avantaje cheie:

– hosting (gazduire)

– trafic nelimitat

– spatiu pe discul virtual nelimitat (un lucru foarte interesant; la inceput aveti 400 de MB iar cu cat stati mai mult pe site si cu cat aveti mai mult trafic, spatiul creste)

– sunt aproape 300 de template-uri (sabloane), toate putand fi modificate daca aveti ceva cunostinte in HTML, CSS; existand chiar si o interfata WYSIWYG

– pot fi create oricate site-uri /bloguri; practic va puteti creea si administra cate doriti din acelasi cont sau sistem uNet

– 21 de module ce pot fi integrate, spre exemplu Statistici, Forum, Carte pentru oaspeti, etc

– aveti acces FTP

– 13 limbi disponibile (inclusiv Romana si Rusa)

– exista suport functional pentru PHP, desi la PHP nu sunt permise functii de genul:

• system calls (proc_open, proc_terminate, shell_exec, system etc)
• file system low-level functions (dio_fcntl, dio_open, dio_read, dio_seek etc)
• shared memory functions
• MySQL functions (mysql_stat, mysql_pconnect)

Daca alegeti varianta gratuita, acestia introduc o reclama aproape insesizabila in partea de sus a site-ului. Mai mult decat atat, daca site-ul pe care il construiti este pentru o scoala, liceu, asociatie non-profit sau alta cauza sociala, cei de la uCoz vor elimina reclama. Pe langa asta, daca doriti sa aveti un domeniu propriu, il puteti atasa gratuit, domeniul poate fi .md, .com, .ro, .eu etc.

Interesant e ca uCoz e un fel de CMS complet (toate in unul). Practic, pe langa website, va puteti face si un magazin cu doar 1.99$/luna daca achizitionati modulul separat si ~5.45$ daca este luat intr-un pachet, unde primiti si alte servicii importante. Bine, magazinul ar fi doar una din facilitatile interesante de care mai dispune uCoz. Restul se afla aici.

Daca aveti intrebari despre serviciile oferite, sau aveti nevoie de informatii in dezvoltarea site-urilor, intrebati intr-un comentariu aici sau pe forumul comunitatii uCoz Romania.

Mai jos, va prezentam si un tutorial video realizat de colegii de la pc-config.info, care va prezinta pasii principali pentru crearea unui site in uCoz. Mult succes!

Sursa: ITMOLDOVA

7 COMENTARII

  1. Creaza-ti propriul blog in doar cateva minute si beneficiezi de peste 300 teme grafice, peste 50 de module premium.1GB spatiu de stocare si nu introducem reclame in bloguri! Prin 5H.RO

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.