Pentru lansarea versiunii finale a aplicaţiei safego, BitDefender a informaţiilor a publicat o serie de date care au reieşit în urma activităţii aplicaţiei safego BETA. Astfel, în perioada octombrie 2010 – iunie 2011 aproximativ 25% dintre cei care au încercat safego BETA au avut cel puţin un prieten virtual pe Facebook care a răspândit conţinut infectat.
Deşi tot mai mulţi utilizatori ştiu că ameninţările virtuale se înmulţesc îngrijorător pe reţelele sociale, 24,6% dintre cei care au folosit aplicaţia Safego au avut cel puţin un prieten care a postat un element infectat pe Facebook, cum ar fi aplicaţii maliţioase sau linkuri către website-uri cu malware. Accesarea unor astfel de aplicaţii maliţioase poate avea consecinţe grave, cum ar fi furtul de identitate sau riscul de a primi mesaje targetate, ce pot răspândi diverse elemente infectate.
În comparaţie, doar 0,7% dintre utilizatorii Safego răspândesc malware către prietenii virtuali – ceea ce scoate în evidenţă eficienţa şi importanţa folosirii unei aplicaţii dedicate de securitate pentru platformele sociale.
“Aceste rezultate arată faptul că utilizatorii ar trebui să fie prudenţi atunci când folosesc reţelele sociale – de dragul prietenilor lor, dar şi pentru propria siguranţă. Nu e suficient  doar să ai încredere în alţii că nu vor posta conţinut infectat, deoarece mulţi răspândesc diverse aplicaţii maliţioase fără să fie conştienţi de asta, deoarece aplicaţia postează automat mesaje în numele lor”, este de părere Cătălin Coşoi, Şeful Laboratorului de Ameninţări Online al BitDefender.
“Safego este o aplicaţie gratuită, uşor de folosit, ce oferă un nivel de protecţie foarte important pentru utilizatorii de Facebook. În plus, Safego îi ajută pe utilizatori să se protejeze şi pe ei, dar şi pe prietenii lor”, a continuat acesta.
Versiunea finală a aplicaţiei dedicate BitDefender Safego pentru Facebook a fost lansată pe 28 iunie 2011. Safego oferă o serie de beneficii cheie, precum:
Scanare 24/7 a fluxurilor de stiri
Un design nou, gandit pentru a scoate in evidenta cea mai importanta functie a aplicatiei: detectarea de obiecte malitioase.
Funcţie integrată Quickscan, care are la bază tehnologiile BitDefender multiplu-premiate BitDefender, care permite scanarea sistemului în mai puţin de 60 de secunde.
“Friend’o’meter”  –  O implementare a conceptului de securitate sociala, prin care utilizatorul isi poate ajuta prietenii sa se protejeze de pericolele de securitate, protejandu-se in acest fel si pe sine.
Totodată, pentru lansarea versiunii finale a BitDefender safego, a fost realizat un grafic informativ ce surprinde evoluţia ameninţărilor pe Facebook in perioada octombrie 2010 – iunie 2011.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.