Bitdefender anunță disponibilitatea unei aplicații care găsește și elimină urmele virusului Gauss, o unealtă complexă de spionaj financiar care afectează regiunea Orientului Mijlociu.

Amenințarea informatică formată din module multiple se aseamănă cu virusul Flamer, un alt instrument de spionaj descoperit în Orientul Mijlociu, în luna mai. Totuși, în timp pe principalul scop al Flamer este să colecteze date din mediul industrial, Gauss fură informațiile de autentificare pentru conturi de eBanking, rețele sociale și servicii de email. În afară de parole, Gauss poate fura și cookie-uri, ceea ce permite atacatorilor să acceseze conturile la care utilizatorul este deja logat.

’’Asemănarea cu Flamer ne face să credem că virusul proaspăt descoperit poate fi, de asemenea, o armă cibernetică a cărei dezvoltare a fost sponsorizată de stat. Acest lucru ne conduce la ipoteza că războiul cibernetic se mută în sectorul financiar, urmărind originea și destinația banilor, precum și cine ce operațiuni finanțează’’ spune Cătălin Coșoi, Chief Security Research la Bitdefender.

Aplicația care elimină Gauss poate fi descărcată de pe centrul de downloads al laboratoarelor Bitdefender: 32-bit version | 64-bit version.

2 COMENTARII

    • Cred’ca interpretezi gresit. Se are invedere ca gaseste virusul si elimina urmele lui.
      „gaseste” si „elimina urmele” sunt unite prin conjunctie, prin urmare „virusul(ului) Gaus” se atribuie ambelor parti, pentru a evita repetia.

      Pe larg ar fi: „gaseste virusul Gaus si elimina urmele virusului Gaus.” – „virusul Gaus” se repeta de 2 ori, nu suna bine.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.