Aseara Apple pe linga iOS 6, a lansat noi ultrabook-uri MacBook Air. Noile ultrabook-uri au primit 4 GB de RAM (poate fi instalat 8 GB), SSD-uri de la 64 pina la 256 GB, noi procesoare Ivy Bridge si camera FaceTime HD.

MacBook Air

Apple a dezvaluit de asemenea un nou laptop din seria MacBook Pro. In cadrul prezentarii reprezentantul companiei Phil Schiller a anuntat ca acesta este cel mai bun laptop din toate pe care le-a lansat Apple vreodata.

Dispozitivul este aproape la fel de subtire ca MacBook Air are doar 18 mm. Este echipat cu ecran Reina de 15,4 inch cu o rezoluţie de 2880 × 1800 pixeli (220 ppi), 8 GB de RAM (pot fi instalate 16 GB), SSD-uri cu capacitatea de la 256 pina la 768 GB si procesor grafic NVIDIA GeForce 650M cu functia de comutare automata intre grafica integrata si placa video.

Noul MacBook Pro poate fi echipat cu un procesor quad-core Intel Core i5 sau i7, microarhitectura Ivy Bridge, doua porturi Thunderbolt si doua USB 3.0, tastatură cu iluminare de fundal, slot SD, HDMI, Mini DisplayPort, o noua mufa MagSafe, module Bluetooth 4.0 si Wi-Fi si o pereche de microfoane, si difuzoare stereo. Viata bateriei e de pina la 7 ore sau 30 de zile in regimul de asteptare. MacBook Pro cintareste putin peste 2 kg.

Dimensiunea laptop-ului este de 359×247×18 mm. In Statele Unite, MacBook Pro cu ecran Retina este deja disponibil pentru 2199 dolari in configuratia initiala. Pentru o versiune cu un procesor mai puternic (Intel Core i7 la 2,6 GHz in loc de 2,3 GHz) si o unitate de stocare mai incapatoare (512 GB fata de 256 GB) va trebui sa platesti inca 600 $.

Comparativ cu generatia anterioara din seria actualizata de MacBook Pro fara ecran Retina, a aparut model cu 8 GB de RAM, volumul hard disk-ului a ramas acelasi – 500 şi 750 GB. Laptop-urile au primit doua porturi USB 3.0 si modulul Bluetooth 4.0. Celelalte specificatii au ramas la nivelul generatiei anterioare MacBook Pro.

Preturile la fel s-au schimbat: laptopul cu un ecran de 13.3 inch in configuratie minimala costa 1199$ , cu un chip mai puternic, HDD mai incapator si cantitatea de RAM dublu – 1499$. Pentru modelele cu ecran de 15,4 inch va trebui sa platesti 1799 dolari si 2199 dolari, respectiv. Preturile sunt valabile numai pentru SUA si fara taxe (aproximativ 8%).

Ce tine de preturile la MacBook Air, atunci aproape toate modelele s-au ieftinit cu 100 $. Doar un laptop in configuratia initiala cit a costat asa si a ramas de 999 dolari.

La deschiderea WWDC, Apple a spus de asemenea despre sistemul de operare OS X 10.8 Mountain Lion, despre lansarea caruia s-a anuntat inca in februarie. Despre alte inovatii se stia deja din aceasta iarna, de exemplu, aparitia centrului de notificare Game Center, iMessage, Reminders si Notes. Platforma are o functie de recunoasterea vocala, disponibila chiar si in MS Word.

Versiunea 10.8 Mountain Lion este strins integrata cu Twitter si serviciul iCloud. Prin iCloud poate fi configurata sincronizarea automată a calendarului, posta, FaceTime, mesajele si alte servicii.

Un computer cu OS X 10.8 va fi capabil in regim de asteptare sa actualizeze aplicatiile si insusi sistemul de operare, precum si sa realizeze backup-uri. Versiunea finală a platformei va fi disponibila începind cu luna iulie. Proprietarii sistemului OS X 10.7 vor putea face update pentru 20$.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.